Nedopustive izjave ministra Malog o seksualnoj orijentaciji


Švedska organizacija “Beograd Prajd” ocenila je u utorak, 30. januara, da je nedopustivo to što je srpski ministar finansija Siniša Mali na svojim društvenim mrežama izjavio da je “najgora laž” koju je čuo o sebi – vezana za njegovu seksualnu orijentaciju, odnosno da je homoseksualac.

“Nedopustivo je da nosilac javne funkcije, ministar Siniša Mali, na svojim društvenim mrežama insinuira da je biti gej nešto loše, time što govori da je ‘najgori’ trač o njemu taj o njegovoj seksualnoj orijentaciji”, napisala je švedska organizacija Beograd Prajd na društvenoj mreži Iks (X).

Ministar finansija Siniša Mali objavio je nekoliko dana ranije na svom Tik Toku snimak u kojem odgovara na kratka pitanja, a na pitanje koja je najgora laž koju je čuo o sebi, rekao je – “Najgora laž? Da sam gej”.

ČITAJTE:  Solun: Protest nakon što je 200 mladića jurilo transrodni par

Predsednik Pokreta slobodnih građana (PSG) Pavle Grbović ocenio je da je Siniša Mali, nakon te izjave, “idealan za predsednika naprednjačke Vlade”.

“Čovek koji je optuživan za 24 stana u Bugarskoj, nasilje u porodici, lažni doktorat i brojne finansijske malverzacije kaže da je najveća laž koju je čuo o sebi – da je gej. Ne znam da li time potvrđuje da je sve ostalo istina, ali definitivno potvrđuje da ima potpuno iskrivljen sistem vrednosti”, napisao je Grbović na Iksu.

Izvor: Insajder


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.