Nebojša Dugalić: Svi su znali da je general Živković gej

Scena u seriji “Senke nad Balkanom” u kojoj je general Petar Živković prikazan kako razmenjuje nežnosti sa muškarcem nije ostavila ravnodušnim TV auditorijum, koji iz nedelje u nedelju prati uzbudljivu priču o našem društvu između dva svetska rata.

Naime, scena koja traje svega nekoliko sekundi, a u kojoj je general Živković prikazan na fotografiji sa dva muškarca dok ih raskomoćen pohotno hrani bananama i grožđem, ponovo je bacila svetlost na lik kontroverznog vojnika, zaverenika, ministra i premijera.

Glumac Nebojša Dugalić, koji u seriji tumači lik generala, za “Alo!” otkriva šta je presudno uticalo na to da prihvati poziv reditelja Dragana Bjelogrlića.

– Scenario mi se dopao već na prvo čitanje, a general Živković mi je zanimljiv lik. Drago mi je što sam deo ovog projekta, pogotovu što su sve scene odlično napisane – kaže na početku razgovora naš proslavljeni glumac.

S obzirom na to da je najupečatljivija scena iz treće epizode upravo ona sa početka teksta, Dugalić je u razgovoru za “Alo!” otkrio koliko mu je bilo nelagodno dok je snimao tu scenu.

– To što je general Živković bio homoseksualac samo je jedan od slojeva njegove ličnosti, a to nije bila neka tajna. Svi su znali da on ima drugačije seksualne sklonosti, čak i kralj Aleksandar Karađorđević. Međutim, o tome se nije previše govorilo, premda se znalo. Da je neko drugi bio na njegovom mestu, verovatno bi bio isključen iz vojske – kaže Dugalić i objašnjava da je lik generala gradio na drugoj osnovi.

– Manje je važno to što je Živković bio homoseksualac, za mene je važnija njegova uloga generala. Tim pre što je ovde najviše reč o igri moći, za koju je Živković bio majstor – kaže glumac i otkriva šta u nastavku čeka kontroverznog generala:

– Fotografije koje ste imali priliku da vidite u seriji svakako su samo jedan deo priče i ostavljaju prostor za dalje ucene generala Živkovića, što će ga dovesti u opasnost – kaže za kraj Dugalić.

Izvor: Srbija danas

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.