Navijači nastavljaju sa homofobijom


Donekle ublaženu poruku u poređenju s onom zbog koje su poslati na jug, najvatrenije pristalice Crvene zvezde istakle su u meču sa Irtišom uz već standardno skandiranje: “UEFA mafija”.

Nakon što je UEFA zbog homofobične poruke sa prethodne utakmice zaključala severnu tribinu za meč sa Irtišom, najvatrenije pristalice Crvene zvezde nastavile su da ističu poruke za koje ljudi iz Niona – očigledno – imaju nultu toleranciju.

Doduše, ovog puta slogan je ublažen i izbegnuto je pominjanje LGBT populacije, ali ono s čim se nije prestalo su skandiranja: “UEFA mafija” i slične.

Posle transparenta, koji je istican i prethodnih sezona, a na kojem je stajalo: “Bebe nek se rađaju poruka je severa, nećemo da Srbija bude zemlja pedera”, zbog kojeg su Delije i premeštene na jug, na toj tribini sinoć je istaknut je transparent: “Bebe nek se rađaju poruka je juga, nećemo da Srbijom vlada bela kuga”.

ČITAJTE:  Andreju Obradoviću koji štrajkuje glađu ispred Skupštine pozlilo

Da li će UEFA i na ovo reagovati, pitanje je na koje će odgovor stići vrlo brzo, međutim očigledno je da Delije ne nameravaju da odustanu od agitovanja za svoje ideale na utakmicama koje imaju gotovo sudonosnu važnost za Fudbalski klub.

Meč sa Irtišom počeo je koreografijom posvećenom Kosmetu, odnosno kosovskim božurima, uz emitovanje istoimene numere sa razglasa koja je potrajala i posle prvog sudijskog zvižduka, a kasnije su se smenjivale pesme posvećene Zvezdi, Kosovu i čelnicima UEFA…

Izvor: Mondo


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.