Nasib prvi otvoreno gej igrač u NFL istoriji


Prvi put u istoriji NFL u jednom od timova nastupiće igrač koji je zvanično objavio da je homoseksualac – defanzivni linijaš Las Vegas Rejdersa Karl Nasib podelio je sa medijima svoju seksualno orijentaciju.

“Zdravo svima. Želeo bih da svima kažem da sam gej. Želeo sam to da uradim već neko vreme, ali sada se konačno osećam dovoljno lagodno da mogu to da podelim. Imam najbolji mogući posao, porodicu i život – sve što čovek može da traži. Ne radim ovo zbog pažnje medija, već zato što mislim da je bitno da se zna da predstavljam jednu zajednicu u ovoj ligi. Nadam se da jednog dana čitav ovaj proces neće biti neophodan”, objavio je na društvenim mrežama 28-godišnji Karl Nasib.

ČITAJTE:  Grindr optužen za zloupotrebu medicinskih podataka

Nasib (201 cm, 125 kg) je u NFL od 2016. godine, a do sada je nastupao za Klivlend Braunse i Tampa Bej Bakanirse, pre nego što je 2020. postao igrač Rejdersa.

Tim povodom oglasio se i generalni komesar NFL.

“NFL porodica je danas veoma ponosna jer je Karl hrabro podelio istinu. Predstavljanje različitih zajednica u NFL je nešto što nam je veoma bitno. Nadamo se da ubrzo ovakve objave naših igrača neće biti nešto što je povod za vesti i idemo ka punoj jednakosti za LGBTQ+ zajednicu. Želimo Karlu sve najbolje u predstojećoj sezoni”, izjavio je Rodžer Godel, prvi čovek lige.

Izvor: N1


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.