Najpoznatiji holivudski lezbo parovi


Iako je za mnoge još uvek tabu tema, brojne holivudske ličnosti sve češće ističu da su pripadnici LGBT populacije, a više nije ni strano da se sklapaju ovakvi brakovi. Među poznatim parovima istog pola su: Elen Dedženers, Džodi Foster, Elen Pejdž, Sintija Nikson i drugi.

Slavna američka voditeljka i komičarka Elen Dedženers (59) i glumica Porša de Rosi (44) proslavile su u avgustu devetu godišnjicu braka. Dedženersova je još 1997. godine javno govorila o svom opredeljenju i danas je jedna od najpoznatijih pripadnica LGBT populacije.

– Biti njena supruga je najbolja stvar koja mi se dogodila – napisala je povodom godišnjice Dedženers na Instagramu.

Glumica Elen Pejdž (30) i Samanta Tomas (37) zajedno su od 2015. godine, a prvi put su se zajedno pojavile na premijeri filma “Freeheld”. Samo godinu ranije Elen je priznala da je lezbijka, a o svojoj novoj devojci tada je izjavila:

ČITAJTE:  Kolege traže da se Kevinu Spejsiju dopusti da glumi

– Zaljubljena sam. Odličan je osećaj prošetati crvenim tepihom držeći za ruku osobu koju voliš.

Zvezda kultne serije i filma “Seks i grad” koja je igrala lik opasne Mirande, Sintija Nikson (51), ponosna je što je lezbijka. Od 2012. godine je u braku sa Kristin Marioni, a pre toga je bila udata za Dejvida Mozesa, sa kojim ima dvoje dece.

– Nisam ni poljubila devojku, a kamoli bila u vezi sa nekom. Kad sam počela da se viđam sa Krstin, bila sam zbunjena. Kada sam je upoznala, mislila sam da muškarac – izjavila je Sintija.

Oskarovka Džodi Foster (54) nikada nije krila svoju seksualnu opredeljenost. 2014. godine venčala sa svojom partnerkom, fotografom Aleksandrom Hedison, sa kojom odgaja svoja dva sina koja je dobila u vezi sa Sindi Bernard, sa kojom je bila petnaest godina.

ČITAJTE:  Irska predstavnica na Evroviziji je kvir veštica

Zabavljala se i sa Elen Dedženers, a svojim upečatljivim otovorenim govorom na 70. dodeli nagrada Zlatni globus 2013. godine, kada joj je uručena nagrada za životno delo, sve je ostavila bez teksta.

Glumice Sara Polson (42) i Amanda Pit (45) bile su u centru pažnje kada su se početkom godine poljubile na crvenom tepihu. Dugi niz godina su bile bliske prijateljice, a obe su u nekoliko navrata izjavile kako su jedna drugoj kao supruge.

Izvor: Telegraf


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.