Najbolja LGBT destinacija na svetu omiljena je i u Srbiji

U izboru za ovogodišnju najpopularniju LGBT destinaciju na svetu našli su se Njujork, Kanada, Tajland, Las Vegas i Los Anđeles. Ali niko od njih nije pobednik.

Verovali ili ne, Beč je proglašen najboljom destinacijom za LGBT osobe za 2018. godinu. Austrijskoj prestonici uručena je nagrada još početkom marta iako su imali jaku konkurenciju.

“Presrećni smo. Nagrada je samo potvrda da se Beč razvio od skrivenog heroja do hit mesta za LGBT populaciju“, rekao je direktor Turističke organizacije Norbert Ketner.

Inače, nagradu je uručila organizacija Australijan LGBTI avords u vlasništvu kompanija Autnjuz global i Tvin medija grup.

Zanimljivo je i da je sajt GayTravel.com proglasio Beč najboljom međunarodnom destinacijom, ali i Svetska turistička organizacija je u svom izveštaju “Second Global Report on LGBT Tourism“ Beč nazvala dobrim primerom.

Stoga se Beč u znak zahvalnosti ponudio da bude domaćin Euro Prajda koji će se održavati u ovm gradu od 1. do 16. juna, a sve to i povodom zakona koji ove godine stupa na snagu i dozvoljava istopolne brakove.

Izvor: B92

ČITAJTE:  Pokrenuta prva LGBT+ platforma za digitalno bankarstvo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.