Na Prajd samo uz dokaz o vakcinaciji, negativnim testom ili preležanom koronom


Na Paradi ponosa, koja će biti održana u subotu, 18. septembra, moći će da prisustvuju samo građani koji su vakcinisani, koji imali negativan test na COVID-19, kao i oni koji su preležali virus korona.

To je za Danas izjavio Goran Miletić iz Organizacionog odbora Beograd Prajda. On je naglasio da će organizatori na ulazu u park Manjež, odakle će krenuti šetnja ulicama srpske prestonice, zamoliti učesnike da prilože dokaz o vakcinaciji, testiranju ili da su preležali COVID-19.

– Mere će toga dana biti prilagođene epidemiološkoj situaciji o čemu će javnost biti obaveštena narednih dana – ukazuje Miletić za Danas.

Prema njegovim rečim, Organizacioni odbor Beograd Prajda svakodnevno prati epidemiološku situaciju i od sinoć, kada je počela Nedelja ponosa, primenjuju se adekvatne epidemiološke mere.

– Na primer, u pozorištima u kojima se igraju predstave u okviru Prajd Teatra, broj posetilaca je ograničen, meri se temperatura, a obavezne su i maske. Slične mere će biti i na drugim događajima ove sedmice – ističe Miletić za naš list.

Podsetimo, Nedelja ponosa, koju organizuje Beograd Prajd počela je sinoć u Beogradu i trajaće do 19. septembra.

Tokom ove sedmice biće održano preko 40 događaja, uključujući predstave, filmske projekcije, panel diskusije, konferencije, radionice, žurke i druge umetničke, kulturne i edukativne programe.

Ovogodišnji slogan je „Ljubav je zakon“, a kao i svake godine, ova manifestacija LGBT+ zajednice u Srbiji završava se šetnjom, koja je zakazana za sam kraj sedmodnevnih događaja – u subotu, 18. septembra.

Šetnja kreće i završava se u parku Manjež – Kralja Milana, Trgom Nikole Pašića, pored Skupštine Srbije, Kneza Miloša i Nemanjinom.

Izvor: Danas


ČITAJTE:  Radovan V. iz Obrenovca iskasapio svog dečka i bacio ga u bunar

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.