Na Kubi se otvara gej hotel


PRVI LGBT državni hotel biće otvoren uskoro u Havani, objavila je kubanska vojna turistička grupacija Gaviota, koja će hotel voditi u saradnji sa španskim lancem Axel Hotels.

Hotel Telegrafo Axel Havana, koji je sada u završnoj fazi obnove je postojao i ranije, ali nije imao specifičnu klijentelu. Smešten je u istorijskom jezgru glavnog grada, vrlo blizu Kapitola.

Nakon radova koji su pri završetku, turistima koji posećuju Kubu biće na raspolaganju 63 sobe i razne usluge. Axel Hotels želi da se pozicionira kao prva svetska referentna grupa koja cilja na pripadnike gej populacije, sa nizom kvalitetnih proizvoda i usluga.

Sredinom maja obično je vreme kada LGBT zajednica na Kubi izlazi na ulice zalažući se za svoja prava. Ta manifestacija je već treću godinu zaredom otkazana, 2019. službeno zbog “napetosti u međunarodnom kontekstu”, a 2020. i 2021. zbog pandemije koronavirusa.

ČITAJTE:  Kažnjen sveštenik koji je organizovao gej orgije

Predlog izmena Ustava zemlje otvorio je vrata homoseksualnim brakovima, ali to je povučeno u konačnoj verziji odobrenoj 2019, nakon protivljenja crkve koja je vodila kampanju protiv tog predloga.

Novi porodični zakon bi trebalo da uključi i istopolne brakove i da se uskoro nađe na referendumu. Ako se odobri, biće to pravi preokret na ostrvu gde šezdeseth i sedamdesetih godina seksualne manjine bile stigmatizovane, a homoseksualci maltretirani, pa čak i zatvarani u kampove za “prevaspitavanje”.

Izvor: Večernje novosti


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.