MUP se oglasio povodom slučaja torture


U saopštenju MUP se navodi da su pripadnici MUP u Beogradu zajedno sa policijskim službenicima Interventne jedinice 92 postupali su po naredbi Prvog osnovnog suda i izvršili pretres stana i drugih prostorija na Paliluli u Beogradu, u kojima su zatečene dve osobe starosti 25 i jedna osoba starosti 20 godina.

– Policija je tokom pretresa stana i drugih prostorija pronašla oko 70 grama biljne materije za koju se sumnja da je marihuana, kao i manju količinu praškaste materije bele boje, za koju se sumnja da je opojna droga „spid“. Takođe, ispred ulaza u stambenu zgradu zatečena je razbijena tegla sa manjom količinom biljne materije za koju se sumnja da je marihuana, koju je, kako se sumnja, izbacila kroz prozor dvadesetpetogodišnja žena, prilikom ulaska policijskih službenika u stan – navodi MUP.

ČITAJTE:  Parade ponosa ove godine neće biti u Tel Avivu

U saopštenju piše da je o događaju obavešteno Prvo osnovno javno tužilaštvo koje se izjasnilo da se, nakon veštačenja pronađenih materija, protiv dvoje dvadesetpetogodišnjaka podnese krivična prijava za krivično delo neovlašćeno držanje opojnih droga.

– Imajući u vidu da je podneta pritužba na rad policijskih službenika koji su postupali u slučaju, Sektor unutrašnje kontrole obavestio je nadležno tužilaštvo, po čijem nalogu se utvrđuje istinitost navoda u pritužbi. Ukoliko se ustanovi da su policijski službenici prekoračili ovlašćenja, oni će biti sankcionisani u skladu sa zakonom – piše u saopštenju MUP Srbije.

Izvor: Blic


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.