Mračna strana komičarke

Voditeljka i komičarka Elen Dedženeres je ušla u istoriju pop kulture kada je priznala da je gej pred milionskim auditorijumom u okviru ABC sitkoma u kojem je glumila 1997. godine. Iako je sada jedna od najbogatijih i najslavnijih voditelja, Elen je ovaj hrabar potez zamalo koštao karijere, a reakcije javnosti na njeno otkriće nisu bile pozitivne.

“Čak je i Elton Džon rekao: ‘Umukni već jednom. Znamo da si gej. Budi smešna’. Nikada ga pre toga nisam bila upoznala i pomislila sam: ‘Kakva je to vrsta podrške od nekoga ko je isto gej?’ Ali, svi su pomislili kako ja neprestano pričam samo o tome. To me je baš povređivalo”, otkrila je Dedženeres u intervjuu za podkast “Armchair Expert”.

Elen i Elton su kasnije odnos izgladili, a on je čak bio i gost u njenoj emisiji, ali u to vreme njenog otkrivanja svetu da je gej, komičarki se činilo da će biti nemoguće da njena karijera dalje napreduje.

“ABC me je konačno pustio da to uradim i bilo je izuzetno uspešno veče kada se to emitovalo”, rekla je ona. Ali, onda su njen sitkom otkazali, jer su sponzori prestali da se reklamiraju i napustili su taj projekat.

“Ljudi su me ismevali. Bila sam baš depresivna, pa zbog toga i činjenice da je šou otkazan, na mene se gledalo kao da sam potpuno propala. Niko nije hteo da me pogleda. Nisam imala agenta, mogućnost za zaposlenje, ništa.”

Pored toga što nije mogla da nađe posao, Elen je naišla i na osudu od same zajednici kojoj se izjasnila da pripada.

“Neki su mislili: ‘Nisi dovoljno gej i ne radiš dovoljno za našu zajednicu, a postoji toliko njih koji su uradili više.’ A, moj stav je bio: ‘Nisam rekla da sam vaš vođa, niti da sam uradila više od onoga što jesam. Samo želim da budem komičarka i sticajem okolnosti sam gej”, istakla je ona.

Deždeneres je takođe u intervjuu podelila još jedan težak period njenog života kada je imala 20 godina i konobarisala u to vreme. Živela je sa devojkom u stanu, ali je ona ubijena u saobraćajnoj nesreći i Elen je pored bola koji je tada proživljavala, morala i da se preseli u podrum gde je spavala na dušeku na podu.

“Spavala sam na dušeku na bodu koji je bio pun buva. Pisala sam sve vreme poeziju i pesme, i sećam se da sam mislila: ‘Zašto je ova prelepa devojka otišla, a buve su i dalje tu?'”, podelila je komičarka.

Iz tog teškog perioda se rodila njena stand-up tačka pod nazivom “Telefonski poziv Bogu” i ostalo ju je sve dovelo do toga gde je danas…

Izvor: Mondo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.