Mračna strana komičarke


Voditeljka i komičarka Elen Dedženeres je ušla u istoriju pop kulture kada je priznala da je gej pred milionskim auditorijumom u okviru ABC sitkoma u kojem je glumila 1997. godine. Iako je sada jedna od najbogatijih i najslavnijih voditelja, Elen je ovaj hrabar potez zamalo koštao karijere, a reakcije javnosti na njeno otkriće nisu bile pozitivne.

“Čak je i Elton Džon rekao: ‘Umukni već jednom. Znamo da si gej. Budi smešna’. Nikada ga pre toga nisam bila upoznala i pomislila sam: ‘Kakva je to vrsta podrške od nekoga ko je isto gej?’ Ali, svi su pomislili kako ja neprestano pričam samo o tome. To me je baš povređivalo”, otkrila je Dedženeres u intervjuu za podkast “Armchair Expert”.

ČITAJTE:  Dokumentarac „Topli fim“ Dragana Jovićevića premijerno u Solunu

Elen i Elton su kasnije odnos izgladili, a on je čak bio i gost u njenoj emisiji, ali u to vreme njenog otkrivanja svetu da je gej, komičarki se činilo da će biti nemoguće da njena karijera dalje napreduje.

“ABC me je konačno pustio da to uradim i bilo je izuzetno uspešno veče kada se to emitovalo”, rekla je ona. Ali, onda su njen sitkom otkazali, jer su sponzori prestali da se reklamiraju i napustili su taj projekat.

“Ljudi su me ismevali. Bila sam baš depresivna, pa zbog toga i činjenice da je šou otkazan, na mene se gledalo kao da sam potpuno propala. Niko nije hteo da me pogleda. Nisam imala agenta, mogućnost za zaposlenje, ništa.”

ČITAJTE:  Trećina Amerikanaca između 18 i 25 godina izjašnjava se kao LGBT

Pored toga što nije mogla da nađe posao, Elen je naišla i na osudu od same zajednici kojoj se izjasnila da pripada.

“Neki su mislili: ‘Nisi dovoljno gej i ne radiš dovoljno za našu zajednicu, a postoji toliko njih koji su uradili više.’ A, moj stav je bio: ‘Nisam rekla da sam vaš vođa, niti da sam uradila više od onoga što jesam. Samo želim da budem komičarka i sticajem okolnosti sam gej”, istakla je ona.

Deždeneres je takođe u intervjuu podelila još jedan težak period njenog života kada je imala 20 godina i konobarisala u to vreme. Živela je sa devojkom u stanu, ali je ona ubijena u saobraćajnoj nesreći i Elen je pored bola koji je tada proživljavala, morala i da se preseli u podrum gde je spavala na dušeku na podu.

ČITAJTE:  Gej par iz Italije oduševljen Srbijom

“Spavala sam na dušeku na bodu koji je bio pun buva. Pisala sam sve vreme poeziju i pesme, i sećam se da sam mislila: ‘Zašto je ova prelepa devojka otišla, a buve su i dalje tu?'”, podelila je komičarka.

Iz tog teškog perioda se rodila njena stand-up tačka pod nazivom “Telefonski poziv Bogu” i ostalo ju je sve dovelo do toga gde je danas…

Izvor: Mondo


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.