Mračna istina iza pesme “Show must go on”


Postoji nekoliko srceparajućih činjenica kada je u pitanju pesma “The Show Must Go On”, i svaka je potpuno drugačija od druge. Ipak, ono što ih povezuje je Fredi Merkjuri.

Jedna od najpoznatijih pesama britanske grupe “Queen” povezuje se za pevača koji je preminuo u 45. godini od side. Mnogi i dalje misle da je on lično tvorac pomenutog hita sa albuma “Innuendo” iz 1991. Međutim, priča je potpuno drugačija.

Osnovu pesme napisao je gitarista benda Queen- Brajan Mej, inspirisan Fredijevom borbom i istrajnošću tokom borbe sa bolešću, kao i željom da i dalje nastupa.

Demo verziju je otpevao upravo Mej, sumnjajući da će Merkjuri uspeti da izvuče nezgodne delove pesme. Bolest je već uzela maha, ali to nije sprečilo Fredija da otpeva jednu od najpoznatijih pesama 20. veka.

ČITAJTE:  Autovao se niški glumac Uroš Milojević

Pesmu “Show must go on” je izveo neposredno pred svoju smrt. Pogrbljen, osušen, mršav i sa gomilom šminke da pokrije rane na licu i telu, kao i gomile pudera koja je njegovom licu dala malo boje, Fredi Merkjuri je ušao u studio. Bio je u jakim bolovima, skoro nepokretan, ali je ipak došao. Popio je času votke i rekao: “Ima da je jebeno otpevam, dušo!” I zaista je bilo tako, iz prvog pokušaja. Nažalost, Fredi Merkjuri nije uspeo da pesmu izvede na nastupu, što je jedna od najtužnijih priča britanske grupe. Nedugo posle toga je preminuo.

Izvor: Noizz


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.