Moskovski sud kaznio Gugl sa više od 38 hiljada dolara zbog LGBT propagande


Okružni sud okruga Taganski u Moskvi kaznio je Gugl sa 38.600 dolara jer nije uklonio video snimke koji promovišu netradicionalne seksualne odnose, pokrivaju i diskredituju Oružane snage RF.

“Google LLC je proglašen krivim za administrativni prekršaj prema članu 13.41 Zakona o upravnim prekršajima Ruske Federacije neuklanjanje zabranjenog sadržaja), zbog čega se izriče administrativna kazna u iznosu od tri miliona rubalja (38.600 dolara)”, saopštio je sudija Timur Vahramejev.

Protokol je sačinio Roskomnadzor koji je Guglu poslao devet obaveštenja o uklanjanju sa Jutjuba nekoliko video zapisa o “gej venčanjima”, “mestima za gej odmor” i slično, kao i video-zapisima o pokrivanju krovova i diskreditaciji Oružanih snaga RF u zoni specijalnih vojnih operacija. Nakon toga, odeljenje je sačinilo protokol protiv kompanije, prenosi RIA novosti

ČITAJTE:  Gej mladić prekinuo štrajk glađu, nezadovoljan postupanjem policije

Advokat kompanije je primetio da, iako je Roskomnadzor uzeo u obzir sve ruske i međunarodne formalnosti u obaveštenju, koje je prethodno naveo, i dalje ima pitanja u vezi sa dizajnom snimaka ekrana, kao i kako se Roskomnadzor pobrinuo da obaveštenja budu dostavljena.

Isti sudija je više puta kažnjavao Google za slične prekršaje u prošlosti.

Izvor: RTV


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.