Momku (20) brat i rođaci odrubili glavu jer je gej


Iranskog homoseksualca porodica je zverski ubila i odrubila mu glavu u užasnom “ubistvu iz časti” nakon što su saznali da je homoseksualac.
Alirezu Fazeli-Monfaredu (20) su navodno ubili njegov brat i rođaci nakon što su otkrili da ga je iranska vojska izuzela iz službe zbog “seksualnih izopačenosti”.

Alireza je poslednji put razgovarao sa majkom telefonom, rekao je njegov najbolji prijatelj Aghil Abiat za Iran Wire. Nakon toga, Alireza je automobilom odvezen u selo Borumi, blizu glavnog grada Ahvaza, gde su ga brat i rođaci ubili i odsekli mu glavu, pa njegovo telo bacili uz drvo.

Alireza je planirao da pobegne iz Irana i pridruži se svom dečku kao izbeglica u Turskoj pre njegove smrti. Njegov partner, aktivista Aghil Baiat, rekao je iranskoj LGBTQ mreži da su ubice nazvale Alirezinu majku neposredno nakon ubistva i rekli joj gde da pronađe njegovo telo. Alirezina majka je bila “hospitalizovana u šoku” nakon ubistva, a ubice su uhapšene, rekao je Baiat.

ČITAJTE:  Solidarnost: Štrajk glađu LGBTQ+ mladića – potez čoveka koji je izgubio svaku nadu u institucije

LGBTQ ljudi su često na meti nasilja od strane članova svojih porodica u Iranu.

– Alirezino ubistvo kao rezultat njegove seksualne orijentacije, navedene na njegovoj kartici izuzeća iz vojske, ponovo je pružilo dokaz za naše upozorenje od pre nekoliko godina o rizicima koje prouzrokuje postupak izuzeća od vojne službe za homoseksualne iranske muškarce i podvlači potrebu za sprečavanjem ovih bezbednosnih rizika – rečeno je ispred iranske LGBTQ mreže.

Proces izuzeća muškaraca iz vojne službe zbog homoseksualnosti ugrožava članove LGBTQ zajednice u Iranu, gde su prisutne homofobija i transfobija. Gej osobe su posle toga često na meti takozvanih „ubistava iz časti“ pod uverenjem da su porodici donele sramotu.

ČITAJTE:  Marko Mihailović napustio studio nakon sumanutih teorija zavere o LGBT

Nažalost, ovo nije problem samo u Iranu. Studija iz 2019. godine u The Journal of Interpersonal Violence otkrila je da se anti-homoseksualno “nasilje iz časti” i dalje koristi i podstiče širom sveta.

Homoseksualno opredeljenje se u Iranu smatra ilegalnim i može se kazniti smrću ili doživotnim zatvorom, a svako pokazivanje LGBTQ identiteta u javnosti najoštrije se osuđuje.

Izvor: Noizz.rs


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.