Mladi socijalisti obeležili Međunarodni dan tolerancije: Gay je OK!


Svedoci sve češćih situacija gde nedužni bivamo žrtve nasilja i diskriminacije po osnovu rase, vere, pola, imovnog stanja, društvenog porekla, klasne pripadnosti, invalidnosti, seksualne orijentacije ili političkog opredeljenja, pa je neophodno naučiti decu od najranijeg detinjstva tolerantnim oblicima ponašanja i vaspitavati uh duhu tolerancije, ističu omladinci Socijalističe partije Srbije u Leskovcu.

Mladi socijalisti, vođeni idejama solidarnosti, socijalne pravde i jednakosti, neophodnošću negovanja prijateljskih odnosa i saradnje organizovali su juče akciju podele propagandnog materijala sugrađanima povodom Međunarodnog dana tolerancije.     

Kao primer možemo navesti LGBT osobe koje bi trebalo da uživaju jednaka prava kao i svi drugi članovi društva. Iskustva, međutim, pokazuju da kod nas nema dovoljno tolerancije prema pripadnicima ove populacije i što su vidljiviji to je veći stepen diskriminacije i raznih vidova nasilja prema njima, što je i rezultat neznanja i nezainteresovanosti“, istakla je Dijana Zravković iz omladine SPS-a u ovom gradu.

ČITAJTE:  Na listi RFZO pet novih lekova za lečenje HIV-a

Ovim putem omladinci su apelovali na sve ljude da budu tolerantni prema drugom i drugačijem, da uvažavaju a ne samo da podnose tuđa uverenja, stavove i mišljenja jer je to ono što društvo čini demokratskim.

Izvor: JugMedia


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.