Ministri stali u odbranu premijerke


Nakon što je poznati glumac Milan Lane Gutović gostujući u jednoj emisiji na skandalozan način izvređao predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić nazivajući je kučkom, ministri za “Alo!” komentarišu reči glumca kao skandalozne, diskriminatorske i da ponajvše govore o njemu samom.

Naime, Milan Lane Gutović je kazao da nema ništa protiv što je Ana Brnabić lezbijka, ali da mu smeta što je premijerka.

– Ona kaže da je od rođenja lezbijka i na to nema niko nikakvu primebu, ali imam na to zašto je premijerka. Niko nema ništa protiv njenog lezbejstva. Ja imam kučku koja je od rođenja kučka, to je moj pas, i nemam ništa protiv dok mi ne postane premijer – rekao je on.

ČITAJTE:  Francuska dobila prvog gej premijera: Gabrijel Atal

Skandalozna izjava poznatog glumca naišla je na osudu članova Vlade koji su stali u odbranu premijerke Ane Brnabić.

– Zaista sam sociološki zainteresovana za fenomen pojedinih glumaca koji iskreno veruju u svoju intelektualnu supremaciju, ali je teško objašnjavaju bez uvreda i jeftine prigradske poluironije. Koliko se sećam, Gutović je svojevremeno neuspešno pokušao politički da se angažuje, a evo sad je očigledno o kakvim se dometima, političkim i ljudskim, radi – kazala je za “Alo!” ministarka zadužena za veropske integracije Jadranka Joksimović.

Šokirana izjavom poznatog glumca bila je i ministarka bez portfelja Slavica Đukić Dejanović koje je izjavu Laneta Gutovića ocenila kao bezobrazluk.

– Bezobrazluk renomiranog glumca je sramni pokazatelj diskriminacije koja bi morala biti daleko od moderne Srbije i umetnosti – kazala je ona za “Alo!”.

ČITAJTE:  Andrej Obradović od četvrtka štrajkuje glađu

Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, navela je da sporna izjava mnogo više govori o onome ko je dao.

– Svaka izjava je slika onog ko izjavu daje, a ne slika onoga koga se izjava tiče – kratko je za “Alo!” prokomentarisala Mihajlovićeva.

Izjavu Milana Gutovića juče je osudio i ministar Branko Ružić, naslednik Ane Brnabić na čelu Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

– Izjave tog tipa nisu umetnička sloboda niti igra reči. Radi se o krajnje diskriminatorskom stavu prema ženama i homofobičnoj histeriji koja ne treba i ne sme da živi u našem društvu – kazao je Ružić za “Alo!”.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević kaže za „Alo!“:

ČITAJTE:  Dokle više netrpljivost prema drugačijima?

– Diskriminacija je nedopustiva u svakom društvu, a što se tiče konkretnog slučaja iskoristio bih citat i rekao da Gutović ima veliku prednost nad pametnim čovekom: uvek je zadovoljan samim sobom.

Izvor: ALO!


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.