Ministar Popović: Neću se izviniti LGBT osobama


Ne prihvatam preporuku poverenice da se izvinim licima LGBT populacije i neću se izviniti LGBT osobama jer nisam prekršio nijedan zakon, niti sam nekoga uvredio, rekao je danas ministar Nenad Popović.

“Glavno je pitanje zašto je poverenica spavala četiri meseca, i ko je to naglo probudio da donese ovakvu odluku pred održavanje gej parade u Beogradu 16. septembra”, naveo je ministar za inovacije i tehnološki razvoj i predsednik Srpske narodne partije u saopštenju.

Poverenica za zaštitu ravnopravnosti je pre nekoliko dana saopštila da je izdala mišljenje da je Popović prekršio Zakon o zabrani diskriminisao LGBT populaciju i preporučila mu da u roku od 15 dana objavi pisano izvinjenje.

ČITAJTE:  Irak uveo 15 godina zatvora za istopolne brakove

Preporuka Popoviću je da se ubuduće uzdrži od davanja izjava, širenja ideja i stavova kojima se omalovažavaju pripadnici LGBT populacije i podržavaju predrasude prema marginalizovanim društvenim grupama.

Ona je donela mišljenje i preporuku na osnovu prijave LGBT organizacije nakon što je ministar Popović na svom Twitter nalogu komentarisao uvoz prve gej slikovnice iz Hrvatske, a vest o tome je objavljena pod naslovom “Roko ima dve mame, a Ana dvojicu tata”.

Popović je ocenio da ta preporuka nije slučajno doneta u ovom trenutku, a posebno ako se uzme u obzir da je jedan od glavnih zahteva organizatora ovogodišnje gej parade – legalizacija istopolnih brakova u Srbiji.

“Poručujem da ću ostati odlučno pri svojim uverenjima, koje sa mnom deli najveći broj građana Srbije, i da ću se dosledno zalagati da nikada u Srbiji ne dozvolimo da ‘Roko ima dve mame, a Ana dvojicu tata’ “, zaključio je Popović.

ČITAJTE:  Ruska izdavačka kuća cenzurisala knjigu o Pazoliniju

Izvor: Mondo


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.