Met Bumer: Bio bih Supermen da nisam gej


Holivudska ikona Met Bumer naveo je da je izgubio priliku da glumi Supermena jer je, kako kaže, njegova seksualnost bila instrumentalizovana protiv njega.

Zvezda “The White Collar” javno je autovala se 2012. godine i od tada je igrala briljantne LGBT+ uloge, uključujući i Džonatana Bejlija u hvaljenoj istorijskoj kvir drami “Fellow Travelers”, uloge u seriji “American horror story” i mnoge druge.

Ali, prema rečima 46-godišnjeg glumca, njegova seksualnost je štetno uticala na njegovu karijeru u prvim danima.

“Odbili su me za Supermena”
Istakao je da su ga odbili i za željenu ulogu Supermena u odloženom projektu, “Superman: Flyby” 2002.

– Ušao sam proces audicije za Supermena, a onda se to pretvorilo u jednomesečno iskustvo gde sam bio na audiciji iznova i iznova i iznova – rekao je u nedavnom intervjuu.

ČITAJTE:  Madona se pojavila na Prajd žurci u Njujorku

Objasnio je da je on bio “režiserov izbor za ulogu” u ovoj “ranoj iteraciji” projekta i trebalo bi da ga režira Bret Ratner, ali “nikad se nije desio”.

Na pitanje da li je njegova seksualnost mogla biti razlog što je izgubio ovu ulogu, dobitnik Zlatnog globusa se složio.

– Da, ja to tako razumem. To je bilo vreme u industriji kada je tako nešto još uvek moglo biti oružje protiv vas. Kako, i zašto, i ko, ne znam, ali da, ja sam to tako shvatio – rekao je za The Hollywood Reporter.

Projekat je propao
Godine 2003. Bret je napustio projekat navodeći da je “teškoća u izboru uloge Supermena” doprinela njegovoj odluci.

ČITAJTE:  Kevin Spejsi drži časove glume u Jermeniji

Prema tadašnjim pisanjima, Džoš Hartnet i Pol Voker su bili u užem krugu, a Met je ispao iz trke nakon što je Brendan Frejzer izabran. U to vreme Frejzer je bio relativno nepoznat na glumačkoj sceni, jer je glumio samo u epizodi dugotrajne američke serije “Sva moja deca”.

Franšiza o superheroju je na kraju ponovo pokrenuta 2006. godine sa “Povratkom Supermena” u režiji Brajana Singera sa Brendonom Rutom u glavnoj ulozi.

Autovao se kad je to bilo rizično
Kada se autovao, Met je bio glavni glumac u advokatskoj drami “The White Collar” i trebalo je da glumi u popularnom blokbasteru “Magic Mike” o zgodnim čipendejlovima.

– Autovao sam se u vreme kada je to bilo veoma rizično – rekao je za Attitude 2020. godine, pa dodao:

ČITAJTE:  Živi i pusti druge da budu šta hoće

– Imao sam studijski film koji je trebalo da bude premijerno prikazan i televizijsku seriju. Ali meni je bilo važnije da budem najautentičniji ja, kako za svoju porodicu, tako i za sebe. Nisam pokušavao da budem uzor, niti sam sada, ali sam mislio da ako može da pomogne samo jednoj osobi, onda bi bilo vredno toga.

Izvor: Blic


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.