Megan Markl i princ Hari podržali LGBT zajednicu


Jun je Mesec ponosa, a LGBT zajednicu su podržali i najomiljeniji članovi britanske kraljevske porodice.

Megan Markl i princ Hari su povodom početka juna – meseca ponosa za LGBT+ zajednicu poslali predivnu poruku prepunu ljubavi i razumevanja.

Vojvoda i vojvotkinja od Saseksa su čestitali LGBT+ zajednici početak “Meseca ponosa”. Podsetili su na svojoj zvaničnoj Instagram stranici koliko podržavaju sve organizacije i pojedince koji pripadaju LGBT populaciji.

– Tradicija nam je da pratimo dešavanja iz meseca u mesec, iz dana u dan. Da od njih odvajamo ona najvažnija i da ih slavimo i veličamo. Za mesec jun je to definitivno manifestacija “Ponosa” koja je tek počela i trajaće 30 dana – navedeno je u postu.

ČITAJTE:  Ruska striming platforma kažnjena zbog "LGBT propagande"

Dodaje se da Megan i Hari posebno izdvajaju mlade i stare iz LGBT+ zajednice, osvrćući se na njihovu prošlost i gledajući sa njima u budućnost.

U postu još piše kako oni stoje uz LGBT+ ljude i kako ih podržavaju u njihovim zahtevima, pogotovo onim za dozvoljavanje istopolnih brakova i širenja porodica.

– Ljubav je jednostavno ljubav – podsećaju članovi kraljevske porodice.

Poruku koja je postavljena na Instagramu prati kolaž slika koji počinje prikazom transrodne Mahlejsije Buker. Tu je i ona koja podseća na aktivizam princeze Dajane.

Izvor: Telegraf.rs


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.