Medijski sponzor Parade: Neće šetati samo Ana Brnbić


Urednica portala Vice Srbija Aleksandra Nikšić danas je pozvala kolege iz medija koji budu izveštavali s beogradske Parade ponosa 17. septembra da pažnju posvete “običnim ljudima”, koji se budu pojavili, a ne samo političarima i funkcionerima.

Vice je medijski sponzor parade ponosa, a urednica tog portala poručuje kolegama koji se u nedelju budu zatekli zajedno s učesnicima Parade na beogradskim ulicama, da širom otvore oči i primete ljudske priće oko njih.

“Prvi savet je da ne izveštavaju samo o tome da premijerka Ana Brnabić među šetačima na Paradi ili gradonačelnik Beograda. Mnogo je važnije da su na ulicu izašli ljudi koji doživljavaju probleme zbog seksualnh i rodnih identiteta”, kazala je Nikšić za agenciju Beta.

ČITAJTE:  Istraživanje o nasilju u lezbejskim partnerskim odnosima

Ona je kazala da je posao novinara da ukažu na to da svi treba da imaju jednaka prava u ovoj zemlji i da niko niko nikoga ne može da spreči da izađe na ulicu.

“Pohvalno je što političari javno podržavaju paradu i javno izađu među šetače, ali hajde da vidimo šta još može da se promeni u celoj toj priči”, kazala je urednica portala Vice Srbija.

Izvor: Novi magazin


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.