Little Mix podržale LGBT zajednicu u Dubaiju


Little Mix su sinoć održale spektakularni nastup u Dubaiju. Perie, Jesy, Leigh-Anne i Jade oduševile su publiku vatrenom energijom, ali je sve to palo u drugi plan nakon njihove podrške LGBTQ+ zajednici.

Naime, devojke su tokom izvođenja pesme Secret Love Song ponosno podigle LGBT zastavu, iako su u Emiratima homoseksualnost i njeno ‘promovisanje’ zakonom zabranjeni zbog religije.

Ovaj hrabri potez je dobio veliku podršku fanova širom sveta, pa se na Twitteru mogu pročitati komentari kao što su:

„Nikada nisam voleo Little Mix. Jedna od najgorih grupa ikada. Ali ono što rade za LGBTQ zajednicu i žene je fenomenalno“, „One su devojke koje zaista govore i koriste svoju platformu za širenje poruke koja je simbol nade. Ove dame nisu samo pokazale svoj talenat već ga koriste sa razlogom“.

Međutim, iako su mnogi sa oduševljenjem reagovali na ovaj potez, tu su i pojedinci koji smatraju da devojke treba da poštuju tuđe zakone, iako se oni ne podudaraju sa njihovim uverenjima. Tako su se na društvenim mrežama pojavili i komentari poput:

„Ovo nije razlog da volite Little Mix. Ja jesam njihov fan i podržavam LGBT zajednicu, ali sam takođe i musliman. Ono što su uradile je veliko nepoštovanje za muslimane i državu u kojoj su nastupale. Mislim da devojke treba da se izvine zbog toga“, ili „Ne ignorišem ljudska prava. Volim Little Mix. Ali Dubai je u muslimanskoj državi. Ako ništa drugo, barem poštuj muslimane“.

Devojke se još uvek nisu oglašavale ovim povodom.

Izvor: TeenStar


ČITAJTE:  Nemačka: Sveštenici daju blagoslov istopolnim parovima

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.