Little Mix podržale LGBT zajednicu u Dubaiju


Little Mix su sinoć održale spektakularni nastup u Dubaiju. Perie, Jesy, Leigh-Anne i Jade oduševile su publiku vatrenom energijom, ali je sve to palo u drugi plan nakon njihove podrške LGBTQ+ zajednici.

Naime, devojke su tokom izvođenja pesme Secret Love Song ponosno podigle LGBT zastavu, iako su u Emiratima homoseksualnost i njeno ‘promovisanje’ zakonom zabranjeni zbog religije.

Ovaj hrabri potez je dobio veliku podršku fanova širom sveta, pa se na Twitteru mogu pročitati komentari kao što su:

„Nikada nisam voleo Little Mix. Jedna od najgorih grupa ikada. Ali ono što rade za LGBTQ zajednicu i žene je fenomenalno“, „One su devojke koje zaista govore i koriste svoju platformu za širenje poruke koja je simbol nade. Ove dame nisu samo pokazale svoj talenat već ga koriste sa razlogom“.

ČITAJTE:  Irska predstavnica na Evroviziji je kvir veštica

Međutim, iako su mnogi sa oduševljenjem reagovali na ovaj potez, tu su i pojedinci koji smatraju da devojke treba da poštuju tuđe zakone, iako se oni ne podudaraju sa njihovim uverenjima. Tako su se na društvenim mrežama pojavili i komentari poput:

„Ovo nije razlog da volite Little Mix. Ja jesam njihov fan i podržavam LGBT zajednicu, ali sam takođe i musliman. Ono što su uradile je veliko nepoštovanje za muslimane i državu u kojoj su nastupale. Mislim da devojke treba da se izvine zbog toga“, ili „Ne ignorišem ljudska prava. Volim Little Mix. Ali Dubai je u muslimanskoj državi. Ako ništa drugo, barem poštuj muslimane“.

Devojke se još uvek nisu oglašavale ovim povodom.

ČITAJTE:  Janko Veselinović je o gej muškarcima pisao čak pre 130 godina

Izvor: TeenStar


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.