Lija Tomas ušla u istoriju sporta


Pobeda Lije Tomas na nacionalnom univerzitetskom šampionatu u Sjedinjenim državama je vest koja sama po sebi ne bi privukla posebnu pažnju da Lija nije transrodna osoba.

Lija beleži ubedljive pobede iz trke u trku, a onu najznačajniju u karijeri ostvarila je protekle noći na nacionalnom šampionatu.

Čak tri sekunde bila je brža od najbliže konkurentkinje Eme Vejant (20), koju su mnogi navijači proglasili pravom pobednicom trke jer je biološka žena.

Na dodeli medalja navijači su negodovali, ali Lija nije marila za zvižduke i negodovanja sa tribina dok su je krunisali.

Sa osmehom je primila medalju.

– Pokušavam to da ignorišem koliko god mogu, pokušavam da se fokusiram na svoje plivanje i na to šta treba da uradim da bih se spremila za svoje trke i samo pokušavam da blokiram sve ostalo – rekla je Lija posle trke, na pitanje novinara kako na nju utiču zvižduci sa tribina.

ČITAJTE:  Honey Dijon: Suverena house vladarka

Pobeda Lije Tomas je posedno jako odjeknula u američkoj javnosti, kao da se samo čekao taj trenutak pa da krene lavina komentara, i pozitivnih, ali i onih negativnih.

Izvor: Telegraf.rs


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.