LGBT zastave za Putina u Beogradu


Politika ruskog predsednika Vladimira Putina prema LGBT populaciji znači da ga neće svi danas u Beogradu dočekati s radošću.

Dolazak ruskog predsednika Vladimira Putina u Srbiju izaziva razne reakcije, od izliva neinhibiranog obožavanja – recimo na RTSu gde ga opušteno nazivaju „najvećom zvezdom među predsednicima“, preko respekta za čoveka koji gvozdenom rukom vlada najvećom zemljom sveta i gunđanja zbog zatvaranja manje-više svih značajnih saobraćajnica u Beogradu, pa sve do glasnog zadovoljstva među penzionerima zbog prisustva policije na bukvalno svakom ćošku jer eto bar će biti red i mir danas.

U svakom slučaju, danas je Beograd okićen zastavama Ruske Federacije u tri prepoznatljive boje.

Ipak, nisu sve reakcije pozitivne, jer Putin je u najmanju ruku kontraverzna ličnost. Pre svega, zvanična politika tretira LGBT osobe praktično kao državne neprijatelje i najbolje može opisati kao proganjanje, dok je u određenim delovima Federacije, kao što je Čečenija, biti gej opasno po život.

ČITAJTE:  Premijer Grčke i 175 poslanika isključeni iz crkve zbog zakona

Zato je i Autonomni Ženski Centar, čije sedište je u blizini ambasade Ruske Federacije u Beogradu, rešio da dočeka predsednika jednom prikladnom zastavom.

Ne znamo da li će Putin biti u prilici da vidi ovaj pozdrav, ali verujemo da će ruski ambasador imati prilike da uživa u šarenišu koji malo razbija sivilo okolnih objekata.

Izvor: VICE


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.