LGBT teniski turnir u Beogradu

U Beogradu je najavljeno održavanje Belgrade PlayOut Opena 2019, prvog teniskog turnira namenjenog LGBT populaciji.

Belgrade PlayOut Open 2019 prvi je teniski turnir socijalnog karaktera namenjen LGBT populaciji koji će se igrati na Balkanu i jugoistočnoj Evropi od 31. maja do 2. juna ove godine u Beogradu na terenima Teniskog kluba Partizan. Turnir se organizuje ispred neprofitnog teniskog društva Big Point e.V. iz Berlina, a pod okriljem svetske gay i lezbijske teniske alijanse GLTA. Godišnje se organizuje oko 40 turnira u Americi, 30 u Evropi i 10 u Aziji i Australiji. U Njujorku se na primer igra na stadionima Flashing Medows-a, samo nekoliko dana pred US Open.

Dodatnu dimenziju turniru daje činjenica da ga organizuju trojica prijatelja koji su se upoznali na GLTA turnirima: Goran Rakonjac iz Srbije, Peter Matjašič iz Slovenije i Kris Lazar iz
Hrvatske. Nakon turnira u Beogradu, teniski karavan se seli na hrvatsko more u Istru 2020. godine, te u Sloveniju 2021. godine. U Beogradu se opet održava 2022 godine.

Ovim turnirom organizatori žele da započnu kandidaturu Beograda ua Euro Pride 2022. godine. Turnir će takođe biti odličan povod da se organizuju dodatni kulturni i networking sadržaji koji će pruziti mogućnost LGBT populaciji iz Beograda, okoline i regiona da upozna igrače GLTA asocijacije, kao i oni njih. Turnir će biti zatvoren 2. juna projekcijom dva queer filma: nemačkog dugometražnog “Freier Fall” iz 2013, godine, te kratkog holandskog filma “Scar Tissue” iz 2017. godine.

Belgrade PlayOut 2019 će takođe ponuditi Outreach program za sve igrače iz regiona koji nisu u prilici da finansijski snose troškove registracije i smeštaja.

Prijava na program: http://bit.ly/PlayOutOutreach

Više informacija: https://www.tennisplayout.net/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.