LGBT osobe koje je sramota pojedinaca sa Prajda

Pre nekoliko dana su nam rekli da ne smatraju da Prajd išta donosi, a sada nakon pregledanih snimaka i fotografija, još više su protiv okupljanja i slavljenja na ovaj način.

Nakon našeg teksta o neprikladnoj strani Parade ponosa, redakciji Telegrafa su se javili pripadnici LGBT populacije, koji su želeli da kažu nešto javno u vezi sa celom senzacijom koja je nastala.

Pre nekoliko dana su nam rekli da ne smatraju da Prajd išta donosi, a sada nakon pregledanih snimaka i fotografija, još više su protiv okupljanja i slavljenja na ovaj način. Mihajlo Joksić je bio zgrožen scenama koje su iskakale na svim društvenim mrežama.

– Ja sam homoseksualac, ali stidim se onoga što sam u nedelju video. Ne mogu da verujem da su pojedini LGBT pripadnici mislili da se promene društva dokazuju iživljavanjem i prostačkim ponašanjem. Nevažna je seksualnost, jedino se računa da li je nešto pristojno ili ne – rekao je Mihajlo vidno razočaran.

Arsen, sa kojim smo ranije razgovarali, takođe je zgranut i besan na one koji su uspeli da razruše sliku o ovoj populaciji, koju su jedva uspeli da stvore o sebi i pronađu načine da budu prihvaćeni.

– Ne znam kako bih opisao kako sam se osećao. Besno, ljuto, pa na kraju i izdano. Pitao sam se da li je moguće da to rade na ulici i da li su svesni da time samo sebi skaču u stomak? Mi se borimo za daleko više ciljeve, slobodu i pre svega razumevanje i prihvatanje i onda neko dođe i jaše se po ulici. Meni je ono bilo nečuveno – podelio je sa nama svoju neprijatnu iznenađenost.

Jedan od organizator Beograd Prajda, Goran Miletić, rekao nam je da polugola tela ne predstavljaju ništa skaradno.

– Imajte u vidu da je tog dana bilo oko 30 stepeni. Što se simulacije seksa tiče, naši redari nisu videli nijedan ovakav slučaj, niti bilo šta što bi vređalo javni moral ili bilo kršenje zakona – rekao je Goran.

Ne znamo da li redari nisu videli ovo ili se nama samo čini da je ovo simulacija seksa.

Nadamo se da će naredni Prajd biti posećeniji i bolji i da će se pojedini učesnici do tada izdići iznad gneva i sujete, pa da će se pridružiti onoj većini koja je pristojno šetala i slavila uspeh koji je do sada postigla LGBT populacija u ovoj zemlji.

Izvor: Telegraf.rs

One comment

  1. Za grad veličine Beograda trebalo bi da je na ulicama tog dana oko 120 000 ljudi, a ne dvestotinak, kao do sada…od toga su polovina stranci i radnici SB u civilu…a što se tiče svlačenja i skarednog ponašanja, hetero ljudi se svakodnevno žvalave po parkovima, pa niko ne smatra da je to skaredno, naprotiv, kažu:”Šta ti je mladost”…Za razliku od toga, hetero licemeri za isto to na prajdu kažu “Sodoma i Gomora”…znači, ne treba im davati povoda da vređaju, oni su ogromna većina i njihova reč se važi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.