Lezbijke proglašene za najlepši par na maturskoj večeri


Eni Vajs i Rajli Laudermilk, par 18-ogodišnjih lezbijki iz Ohaja, izabrane su za kralja i kraljicu lokalne maturske zabave.

Tim proglašenjem se pohvalila i njihova srednja škola na svom Fejsbuk profilu objavivši njihovu zajedničku fotografiju, na kojoj nose lente i krune.

Veruju kako je to prvi put da se nešto tako dogodilo u toj regiji, ali nisu svi bili oduševljeni. Mnogi su roditelji izrazili svoje negodovanje putem društvenih mreža, ali i na roditeljskom sastanku u školi, piše Bored Panda.

“Žao mi je, ali verujem kako i dalje postoje dva pola, muški i ženski”, komentrisala je jedna majka. “Mislim da tradicija nalaže da kraljica ima vaginu, a kralj penis i testise”, komentar je drugog roditelja.

ČITAJTE:  Kasatkina: Srećnija sam otkad sam obznanila da sam lezbijka

Par i škola suočili su se s brojnim kritikama homofobnih roditelja koji ne žele da se LGBTQ zajednica promoviše u školi koju pohađaju njihova deca.

“Pogrešno je ovako nešto dopustiti u školskom okruženju. Prestanite da nam maltretirate decu s tim sr*njima, pustite ih da imaju normalan život”, “Ovo je nešto najbolesnije što sam ikad čula. To su samo deca i užasava me pomisao da im roditelji to dopuštaju”, “Šta ljudi daju svojoj deci da ih tera ka istom polu? To je jednostavno protiv boga”, pisali su neki.

Škola je stala u odbranu svojih maturantkinja. “Ovo se dogodilo isključivo na inicijativu i glasanje završnih razreda srednje škole Kings”, komentarisao je školski koordinator odnosa s javnošću.

ČITAJTE:  Selena Gomez i Kara Delevinj: Strastveni poljubac u drugoj sezoni hit serije

Inače, Eni i Rajli su vezi šest meseci i na svojim profilima na društvenim mrežama objavljuju svoje zajedničke fotografije.

Izvor: Srbija danas


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.