Lejdi Gaga zbog diskriminacije LGBT zajednice napala Majka Pensa


Ona je, piše Gardijan, na svom koncertu u Las Vegasu rekla: “Govorite da ne treba da diskriminišemo hrišćane; vi predstavljate sve najgore u hrišćanstvu”

Pop zvezda Lejdi Gaga kritikovala je američkog potpredsednika Majka Pensa i njegovu suprugu Karen koja je predaje umetnost u u školi koja zabranjuje LGBT učenike i roditelje.

Ona je, piše Gardijan, na svom koncertu u Las Vegasu rekla: “Govorite da ne treba da diskriminišemo hrišćane; vi predstavljate sve najgore u hrišćanstvu. Ja sam hrišćanka i ono što znam o hrišćanstvu je da ne poznajemo predrasude i da su svi dobrodošli. Zato neka vas bude sramota, gospodine Pens.”

Karen Pens trebalo bi da se vrati u hrišćansku školu u Virdžiniji u kojoj je radila kao predavač 12 godina pre nego što je njen supug postao potpredsednik SAD. U ovoj školi postoji pravilnik koji nalaže da škola “isključi” učenika ukoliko on ili njegovi roditelji žive “u suprotnosti sa načinom života koji biblija propoveda”. Nepoželjno ponašanje definisano je kao “podržavanje ili podsticanje seksualne nemoralnosti, homoseksualne i biseksualne aktivnosti”.

Pevačica je takođe iskoristila priliku da iskritikuje i američkog predsednika Donalda Trampa zbog rekordne blokade američke vlade koja traje već 31 dan.

“Odblokirajte vladu. Postoje ljudi koji žive od plate do plate i potreban im je novac”, rekla je Gaga, aludirajući na više od 800.000 federalnih radnika koji obavljaju posao bez naknade već mesec dana.

Lejdi Gaga, koja se inače izjašnjava kao biseksualna osoba, dugo je jedan od najglasnijih zagovornika prava gej zajednice. Njena čuvena “meso haljina” bila je odgovor na anti-LGBT politiku u američkoj vojsci, a njen hit singl “Born This Way” predstavljao je slavljenje LGBT identiteta.

Izvor: Nedeljnik

ČITAJTE:  Azdejković: Aleksandar Vučić i Gordana Čomić su me oterali iz aktivizma


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.