Legendarni košarkaš podržava svoje trans dete


Legenda NBA košarke i nekadašnja zvezda Majamija, Dvejn Vejd kao penzioner mnogo vremena provodi sa svojom porodicom i podržava svoje 12-godišnje dete koje se identifikuje kao trans. Na fotografijama se vidi da je pordica Vejd zadovoljna, zabavna, nasmejana i, po svemu što živi, sasvim slobodna.

Zion je sama, od malena, insistirala da je zovu devojčicom jer se tako oseća. Njena ličnost je od najranijih godina toliko jaka da se ona nikada nije osvrtala i uznemiravala zbog kritika, čak i slobodne, ali surove Amerike.

Sa 11 godina Zion je bila učesnica Parade ponosa u Majamiju. I za taj gest je dobila podršku roditelja. Njena majka poštuje njene odluke, voli je takvu kakva jeste i prati je u svim njenim željama. Bezuslovnu podršku Zion ima i od planetarno poznatog oca.

ČITAJTE:  U trijatlonu u Britaniji sad postoje ženska i „otvorena“ kategorija

– Posmatrao sam sina od prvog dana rođenja do dana kada nam je rekla da želi da postane neko drugi. Ništa se nije promenilo u mojoj ljubavi prema njoj. Ništa se nije promenilo u mojoj odgovornosti, u našem odnosu. Jedina stvar koju sada moram da uradim je da budem pametniji i da se informišem, obrazujem na zadate teme – rekao je popularni Dvejn Vejd i nastavio. – Da pričam o hrabrosti? Pa moj sin ima 12 godina i ima više hrabrosti od mene. Morao sam da pogledam sebe u ogledalo kada je naš sin imao tri godine. Supruga i ja smo još tada razgovarali o onome što vidimo – da Zion nema taj dečački karakter koji ima naš stariji sin. Kao roditelju meni je jedini cilj da moja deca vide kako ih ja vidim, da ih volim i podržavam.

ČITAJTE:  Parade ponosa u više gradova u SAD

Vejdovi imaju još troje svoje dece: Zira Blesinga od 17 godina, četiri godine mlađu Kaviju i Ksavijera od šest godina, a staratelji su i nećaku Devonu Morisu (18).

Izvor: Večernje novosti


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.