Kritike na račun serije Batwoman

Ulogu Kejt Kejn, odnosno Batwoman, igra zvezda serije “Orange is the new black” Rubi Rouz, a u novoj verziji, heroina voli žene!

“Naoružana strašću za društvenu pravdu i poznata po tome što uvek kaže šta misli, Kejt Kejn će krstariti ulicama Gotama kao Batwoman i lezbijka i borac. Ne zovite je herojem još. U gradu koji vapi za spasiteljem, Kejt prvo mora da pobedi svoje demone, pre nego što postane simbol nade Gotama”, zvanični je opis serije mreže “CW”.

Prvi trejler, međutim, nije oduševio javnost koja ga je zasula lavinama kritika. Najveća zamerka Rubinoj Batwoman je ta što se, kao, bori za prava žena, pa u jednom delu izgovara rečenicu “ne može muškarac da dobije zasluge za nešto što je žena uradila”.

Malo nakon što ukrade Betmenovo odelo, identitet i sve za šta je radio čitavog života. Internet zajednica ocenjuje ovu seriju, koja stiže tek na jesen, kao “bedni pokušaj da se Betmen učini ‘ženskom’ pričom na silu.”

“Ubili ste Betmena”, “ovo je novo feminističko đubre”, samo su neki od oštrih komentara na račun serije “Batwoman”.

Rubi, inače svetski poznata manekenka, ranije je rekla da je uloga LGBT junakinje “ostvarenje njenog sna”.

“Šišmiš je izleteo iz torbe i srećna sam i ponosna. Takođe sam u emotivnom rasulu, jer se ostvario san iz detinjstva. Ovo je nešto što sam oduvek želela da vidim na televiziji kao klinka i pripadnica LGBT populacije, zajednice koja nikad nije bila predstavljena na televiziji i koja se uvek osećala drugačije”.

Pogledajte trejler!

Izvor: Mondo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.