Konzorcijum oko firme Srđana Šapera dobio 2 miliona dolara za promociju LGBT prava


Trogodišnji projekat “Come Out – Let’s Work Together” podržan od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) u iznosu od 2 miliona dolara, ima za cilj unapređenje različitosti, ravnopravnosti i inkluzije na radnim mestima i u poslovnim zajednicama širom Srbije. Ovaj projekat će, kroz edukaciju i angažovanje javnosti, pokazati da inkluzija svih pojedinaca, uključujući i LGBT+ zajednicu, donosi pozitivne ekonomske efekte. Projekat implementiraju Grupa “Izađi” iz Novog Sada u partnerstvu sa Centrom E8, Impact Hub-om i McCann Beograd. Čudno je da je od strane USAID izabran konzorcijum koji čini mala lokalna LGBT organizacija koja nema nikakvog iskustva u radu sa biznisima i na polju radničkih prava i organizacije koje nemaju nikakvu predistoriju rada na polju LGBT prava!

ČITAJTE:  Novi napad na Prajd info centar u Beogradu

Ključne aktivnosti projekta su osnivanje Akademija za mlade LGBT+ poslovne lidere koja će mladima pružiti neophodne veštine za uspeh na radnom mestu, razvijanje i implementacija smernica za LGBT+ inkluzivna radna mesta, podrška LGBT+ preduzetnicima i podizanje svesti o ravnopravnosti i inkluziji na radnim mestima.

Očekivani ambiciozni rezultati projekta su karijerno vođenje za mlade LGBT+ osobe kako bi se bolje zaposlili, stvaranje karijerne mreže LGBT lidera, povećanje svesti o različitosti na radnom mestu, povećanje šansi za zapošljavanje LGBT+ osoba, unapređenje radnog okruženja za LGBT osobe i stvaranje mreže biznisa u vlasništvu LGBT+ osoba.

Iako se projekat implementira od oktobra 2022. godine i uzevši u obzir visinu odobrenog budžeta, možemo reći da je u pitanju najnevidljiviji LGBT+ projekat koji neće uspeti da sprovede ni delić očekivanih rezultata i aktivnosti. Nažalost, LGBT populacija je još jednom iskorišćena kako bi organizacije koje su (pre)česti partneri USAID-a dobile velika sredstva koja će potrošiti na besmislene aktivnosti, a da se položaj LGBT zajednice neće popraviti ni za promil!

ČITAJTE:  Pero Jovović: Venčao sam se sa svojim partnerom u Francuskoj

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.