Konkurs za plakat festivala „Merlinka“

Deveti Međunarodni festival queer filma „Merlinka“ održaće se u Domu omladine Beograda od 7. do 13. decembra 2017. godine. Organizatori ovog festivala pozivaju dizajnere i one koji to žele da budu da učestvuju u izradi plakata za deveti Međunarodni festival queer filma „Merlinka“ koji šalje poruku o toleranciji, prihvatanju i LGBT egzistenciji kroz prizmu filmske umetnosti.

Slogan ovogodišnjeg festivala je „Zaljubi se zatvorenih očiju“, što je skraćeni citat Endija Vorhola. Zadatak koji je stavljen pred dizajnere je da pošalju poziv svim ljubiteljima filmske umetnosti koji žele da uživaju u kvalitetnom filmskom programu. Ove godine se navršava 30 godina od smrti Endija Vorhola i biće prikazan film Tom of Finland, te plakat može biti inspirisan ovim umetnicima (pojedinačno ili kombinovano).

Listu do sada selektovanih filmova možete videti na: http://merlinka.com/

Prilikom izrade plakata možete se koristiti bilo kojim grafičkim elementima, možete uključiti bilo koji element koji smatrate da može doprineti vašem radu, kao i reference na prepoznatljive filmske scene stavljene u LGBT kontekst.

Izbegavajte da na plakatu bude Marilyn Monroe! Imajte u vidu da se plakat koristi za Merlinka festival u Beogradu, Novom Sadu, Nišu, Sarajevu i Podgorici.

Ciljna grupa
Ciljna grupa plakata su mladi ljudi i LGBT zajednica

Nagrade
Obezbeđene su novčane nagrade za najbolje radove na konkursu.
– Prvo mesto
20.000 din.
– Drugo mesto
10.000 din.
– Treće mesto
Dve propusnice za sve filmske projekcije

Upotreba
Najbolji rad će biti oficijelni plakat sedmog Merlinka festivala, naslovna strana festivalskog kataloga i festivalskog kalendara za 2018. godinu.

Dvanaest najboljih radova biće štampani u festivalskom kalendaru za 2018. godinu.

Propozicije konkursa možete videti na sajtu festivala.

Izvor: City magazine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.