Ko je transrodna srpska dizajnerka čije je kreacije proslavila Lejdi Gaga


Transrodna srpska dizajnerka Mia Mitanovski (nekada Marko) koja je nedavno završila proces tranzicije, svetski je poznata i cenjena umetnica.

Ona je još davne 2009. godine uspela da ostavri uspeh svetskih razmera kada je njene kreacije ponela Lejdi Gaga.

Iste godine na konkursu britanskog izdanja magazina “Vogue” izabrana je za jednu od četiri mlada dizajnera, koji su dobili priliku da svoj rad predstave na London Fashion Week-u.

Imala je priliku da sa Gagom sarađuje u više navrata za potrebe magazina, poznate android reklame i njenih turneja. Pevačica je čak i na svojim koncertima putem video radova prezentovala njene komade odeće.

„Razumljivo je da je saradnja sa Lejdi Gagom doprinela mojoj karijeri. Tim koji sa njom radi je u samom vrhu modnog biznisa i saradnja sa njom obezbedila mi je ozbiljniji prodor na internacionalno tržište. Saradnja sa njenim timom uvek je vrlo konkretna i profesionalna. Sarađujemo na više projekata, ne samo za nju kao izvođača. Uvek mi je izrazito zaovoljstvo da sarađujem sa kreativnim ljudima, a oni to i dokazano jesu“, rekla je Mia svojevremeno.

Sa Gagom je osim modnih editorijala sarađivala za potrebe spota „Monster“ za koje joj je kreirala nekoliko kostima:

Za Mijinim modelima „poludele“ su i domaće zvezde, pa je tako imala priliku da sarađuje sa Severinom, Cecom Ražnatović, Majom Berović i Kajom.

Severina je njene ekstravagantne kostime nosila na svojim koncertima i u spotovima, Ceca je crni kostim ponela za potrebe spota „Anđeo drugog reda“.

Izvor: Nova.rs


ČITAJTE:  Ispovest Nikoline Kovačević nakon operacije promene pola

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.