Klizač odbio susret za Pensom zbog stava o gej pravima


Adam Ripon, predstavnik SAD na Zimskim olimpijskim igrama u umetničkom klizanju, odbio je sastanak sa potpredsednikom SAD, Majkom Pensom, nakon što ga je kritikovao po pitanju njegovog stava o gej pravima.

Ripon, koji je jedna od dve otvoreno homoseksualne osobe u američkm timu, je u intervjuu za USA tudej u januaru kritikovao Belu Kuću zbog izbora Pensa za vođu američke delegacije.

“Mislite na Majka Pensa, istog Majka Pensa koji je finansirao terapiju za lečenje homoseksualnosti?”

Iz Pensovog tima su odgovorili da su ove otpužbe “potpuno lažne” i da uprkos njima, potpredsednik “entuzijastično podržava sve sportiste koji predstavljaju SAD idućeg meseća u Pjongčangu.” Pens i njegov tim odmah su pokušali da zakažu razgovor sa klizačem, koji je poziv odbio. Kao razlog je naveo želju da se koncentriše na trening, a izjavio je da bi možda bio voljan da se nađe sa potpredsenikom nakon završetka takmičenja.

ČITAJTE:  Ukrajinska crkva oduzela orden vojniku jer je LGBT osoba

Kako navodi CNN, Pens je 2015. kao guverner Indijane potpisao kontroverzni zakon o Restauraciji religijskih sloboda, koji je omogućavao poslodavcima da odbijaju homoseksualne mušterije na konto religijskih sloboda.

Izvor: Nedeljnik


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.