Kina planira da zabrani igre koje prikazuju gej parove i “feminizirane” muškarce


Kina bi mogla da zabrani video-igrice koje ne promovišu “ispravne vrednosti” i “tačno razumevanje” istorije i kulture zemlje,stoji u internom dokumentu.

To uključuje zabranu “isfemiziranih muškaraca”, promocije istopolnih veza i predstavljanja likova koji nemaju jasan pol.

Dokument na koji se poziva agencija dpa donesen je na sastanku kineskog saveza za video-igrice, koji deluje uz podršku države. Dokument je na uvid imao list South China Morning Post, a potvrdilo ga je nekoliko ljudi upoznatih sa tim pitanjem.

U njemu se govori o novim planovima Pekinga da reguliše industriju video-igara, pa se daju uputi programerima kako da proizvedu sadržaj koji će u budućnosti dobiti dozvolu za prodaju.

“Igre nisu samo obična apolitična zabava”

ČITAJTE:  Emi nagrade: Dreg kraljica je ukrala šou

Programerima se prenosi da industriju video-igara treba da shvate kao novi oblik umetnosti koji više nije samo obična apolitična zabava.

“Ako stvaraoci ne mogu odmah da kažu kog pola je lik, on će biti smatran problematičnim i podići će se crvena zastava”, kaže se u memorandumu.

Muški likovi koji nose žensku odeću takođe će se smatrati problematičnima.

Peking naglašava i da zapleti video-igara ne smeju da imaju “zamagljene moralne granice” a igrači ne smeju da imaju izbor da budu loši ili dobri.

Regulatori će posebnu pažnju obratiti na igre koje “iskrivljuju činjenice ili namerno provociraju kontroverze”.

“Istorijske ličnosti sa ustaljenim narativom ne smeju da se preoblikuju”, dodaje memorandum.

ČITAJTE:  Ukrajinska crkva oduzela orden vojniku jer je LGBT osoba

Izvor: B92


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

One comment

  1. Ua za Kinu ! Ja sam protiv podele odece na musku i zensku vec da svako nosi ono sto zeli .Ja sam potpuno heteroseksualne orjentacije .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.