Kevin Spejsi slomljen pred kamerama


Kevin Spejsi je u razgovoru s Pirsom Morganom opisao najteži period u svom životu i priznao kako je čak razmišljao i o samoubistvu.

Jedan od najboljih glumaca svoje generacije i dvostruki oskarovac – a sada osramoćena bivša zvezda – Kevin Spejsi (64), dao je intervju britanskom voditelju Pirsu Morganu i iskreno progovorio o teškoj situaciji u kojoj se nalazi nakon što je optužen za seksualno zlostavljanje.

Iako je prošle godine oslobođen krivice za seksualni napad na četvoricu muškaraca, Spejsi je tokom razgovora priznao da je u ophođenju s njima možda bio malo „preslobodan s rukama“ te često dodirivao ljude na neprimeren način i „izlazio van granica“ pristojnog ponašanja.

Priznao je i da je nakon što je 2018. protiv njega podignuta optužnica, razmišljao da okonča sopstveni život jer nije video drugog izlaza.

Rekao je i da je na rubu bankrota i da skoro uopšte više nema novca zato što mora da plati višemilionske troškove suđenja zbog čega je prisiljen da proda svoju kuću.

Spejsi je rekao i da je razgovarao sa „značajnim brojem muškaraca“ kako bi im se izvinio za neprimereno ponašanje i da mu je sada jedina želja da se oporavi i da se „vrati u sedlo“.

Na direktno Morganovo pitanje o tome da li je koristio svoj status moćne i slavne holivudske zvezde kako bi nekoga zaveo i kako je to neprimereno ponašanje izgledalo, Spejsi je rekao: „Prelazio sam granice. Bio sam preslobodan s rukama. Na seksualan način sam dodirivao ljude za koje u to vreme nisam znao da takav dodir ne žele. Ja sam karakterno takav – dodirujem i milujem ljude, nežan sam s njima. Takav sam“.

ČITAJTE:  Grindr optužen za zloupotrebu medicinskih podataka

„Kad nekome želite da pristupite, ne činite to agresivno. Tada želite da budete nežni. Želite da vidite hoće li ta osoba da reaguje pozitivno“, rekao je Spejsi.

„Spreman sam 150 posto da preuzmem odgovornost za greške koje sam učinio. A ponekad se radilo o zaista lošem, lošem ponašanju“.

Spejsi je do pojave optužbi bio jedno od najprepoznatljivijih lica u Holivudu, ali sve se promenilo 2017. s navodima o seksualnom maltretiranju nakon čega je Netflix presekao sve veze s njim, a onda i ostatak Holivuda.

Bio je optužen da je koristio svoju slavu i moć kako bi u čak devet navrata napao četvoricu muškaraca dok je bio umetnički direktor pozorišta Old Vic u Londonu. Ali, on je tada opovrgao sve optužbe, sve zajedno nazvao ludilom, a za muškarce koji su ga optuživali tvrdio kako „lažu zbog novca“.

U julu 2023. glumac je oslobođen svih optužbi, a na Kraljevskom sudu u Sautvarku u njegovu korist je čak svedočio i muzičar Elton Džon.

Pirs Morgan je Spejsija upitao i o odnosu koji je imao s princom Endruom i Gislejn Maksvel, s obzirom da se slikao s njima tokom poseta Bakingemskoj palati 2002. Spejsi je rekao kako je s njima imao tek površan odnos i da nikada nije bio na ozloglašenom ostrvu osuđenog seksualnog prestupnika Džefrija Epstina.

ČITAJTE:  Hiljade na Paradi ponosa u Jerusalimu, na čelu porodice talaca zatočenih u Gazi

‘Taj čovek nije bio moj prijatelj. Nikad nisam provodio vreme s njim“, rekao je i dodao da ipak zna da je u Epstinovom avionu uvek bilo mladih devojaka.

Spejsi je takođe progovorio o svojoj seksualnosti.

„Imao sam odnose i s muškarcima i sa ženama. Tokom života sam voleo i imao seksualne odnose s muškarcima i sada živim kao gej muškarac“, rekao je.

„No dugo sam bio ‘u ormaru‘. Jako dugo. Sada kad sam ‘izašao iz ormara‘ – bez obzira na način kako se to dogodilo i što to nije bio baš najbolji party ‘izlaska iz ormara‘ – pokušavam da budem pozitivan glas za one koji imaju poteškoća u prihvatanju samih sebe i svojih života“.

Na pitanje o tome da li je sada u nekoj vezi, Spejsi je rekao: „Pa ako sam išta naučio, naučio sam to da prvi potez ne mora biti fizički. Nadam se i verujem da ću upoznati nekoga ko će me prosuđivati po svom iskustvu sa mnom, a ne po naslovima u medijima“.

Na pitanje gde trenutno živi, rekao je da se njegov dom u Baltimoru prodaje.

ČITAJTE:  SAD dobile gej predsedničkog kandidata

„Moja kuća se prodaje na aukciji. Ne znam tačno gde ću sada da živim, ali dok smo snimali „Kuću karata“, živeo sam u Baltimoru. Već samo nekoliko puta uspeo da izbegnem prodaju kuće, ali imam mnogo pravnih troškova da podmirim, a nisam mogao da glumim. Radi se o mnogo miliona dolara“.

Spejsi je rekao i da mu je kralj Čarls poslao poruku podrške usred njegove pravne bitke protiv onih koji su ga optužili za seksualno zlostavljanje.

Rekao je da nije imao direktan kontakt s kraljem, ali je „dobio poruku“. Rekao da je zahvalan Čarlsu na podršci, ali da „ne želi da uvlači kralja u sve ovo“.

„Ima on puno svojih problema i želim mu sve najbolje“, rekao je.

Kralj je glumca 2010. odlikovao za njegove zasluge u umetnosti i ponovo 2016. kada je proglašen vitezom.

Spejsi je rekao da ga je Čarls podržavao otkako je 2003. postavljen za umetničkog direktora pozorišta Old Vic i da je dolazio da gleda njihove predstave.

„Imali smo veliku sreću što je, dok je bio princ od Velsa, voleo The Old Vic, verovao je u njega. Uvek sam bio počašćen njegovim dolaskom“, rekao je Spacey i dodao kako kralju Charlesu želi puno zdravlja.

Izvor: Danas


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.