Kemp veče u Kinoteci uz filmove Toda Stivensa


U susret 13. izdanju Međunarodnog festivala queer filma Merlinka, sutra će biti održana retrospektiva filmova Toda Stivensa u Muzeju Kinoteke u Kosovskoj 11.

Na ovom događaju biće prisutan i sam reditelj, koji će razgovarati sa publikom posle projekcija. Za 18 časova zakazana je projekcija ostvarenja „Još jedan gej film“ (2006) sa Majklom Karbonarom i Džonatanom Čejsom u glavnim ulogama.

U 20:30 publika će moći da pogleda Stivensov film „Još jedna gej nastavak“ (2008) sa Džonom Blehmanom i Džejkom Moserom. Tod Stivens je nagrađivani američki reditelj, scenarista i producent.

Tod Stivens je nagrađivani američki reditelj, scenarista i producent. Poznat je po svojim filmovima “Edge of Seventeen” i “Gypsy 83” i parodijama na filmove “American Pie” (Američka pita) – “Another Gay Movie” i “Another Gay Sequel” koji su doživeli svetsku slavu. Reditelj dolazi iz Njujorka u Beograd gde će prisustvovati retrospektivi u Kinoteci i otvoriti 13. Merlinka festival.

ČITAJTE:  Rok Hadson: Apolon starog Holivuda

Trinaesto izdanje Međunarodnog festivala queer filma Merlinka održaće se od 9. do 12. decembra 2021. godine u Domu omladine Beograda, pod sloganom “Festival 13”. Tokom četiri dana manifestacije biće prikazano 80 igranih, dokumentarnih i kratkih filmova. Merlinka će biti održana i i u Novom Sadu od 10. do 13. decembra, a u Kulturnom centru Novi Sad biće prikazano 16 ostvarenja.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.