Katrin Žan Pjer prva gej predstavnica Bele kuće


Karin Žan Pjer je danas zvanično postala predstavnica Bele kuće kao prva deklarisana gej osoba i druga Afroamerikanka u američkoj istoriji na toj funkciji.

Žan Pjer, zvanično zamenica predstavnice za medije Bele kuće Džin Psaki, do sada je držala brifinge za novinare u predsedničkom avionu Er fors 1, ali danas se obratili predstavnicima sedme sile u televizijskom prenosu, prenela je AP.

„Velika je čast biti ovde sa vama danas. Predsednik smatra da je nastup veoma važan i zahvalna sam mu na prilici koju mi je pružio“, izjavila je Žan Pjer pred novinarima.

Prva Afroamerikanka koja se pojavila u javnosti kao predstavnica Bele kuće bila je Džudi Smit i to je bilo u administraciji predsednika Džordža Buša starijeg 1991. godine.

Katrin Žan Pjer se smatra potencijalnom naslednicom Džin Psaki, sadašnje predstavnice predsednika Bajdena koja je javnost ranije upoznala da planira da obavlja svoju dužnost u Beloj kući oko godinu dana.

Današnje obraćanje Katrin Žan Pjer tumači se kao proba koja bi trebalo da pokaže kako se ona snalazi sa izazovima predstavnice Bele kuće, pre svega sa pitanjima novinara i čestim televizijskim nastupima.

Džin Psaki je danas na svom Tviter nalogu pohvalila sposobnost, talenat i ličnost Katrin Žan Pjer i nedvosmisleno joj izrazila svoju podršku.

Izvor: Nova.rs


ČITAJTE:  Zaslužuje li Kevin Spejsi povratak na veliko platno?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.