Kasatkina: Srećnija sam otkad sam obznanila da sam lezbijka


Najbolja ruska teniserka Darija Kasatkina u julu je javno govorila o svojoj seksualnoj orijentaciji, a tokom boravka u SAD na turniru u San Hozeu govorila je o toj temi za „WTA insajder“.

Kasatkina (25) trenutno zauzima 12. mesto WTA liste, a zbog toga što predstavlja Rusiju na prethodnom Vimbldonu joj nije bilo dozvoljeno učešće.

„Da li imam devojku? Da. To je tabu tema u Rusiji, kao i mnoge druge, neke su i važnije od toga. Teško je živeti ‘u ormanu’, kako kažu na engleskom. To ne možete da radite predugo, preteško je“, poručila je Darija Kasatkina za jutjub kanal ruskog sportskog novinara Vitje Kravčenka.

Mnogo pažnje je privukla ta izjava, a popularna „Daša“ je zadovoljna reakcijama koje je dobila.

ČITAJTE:  Drag kraljica nosi olimpijsku baklju u Parizu

„Ne znam kako filteri na društvenim mrežama funkcionišu, ali ja sam uglavnom dobijala pozitivne komentare. Ne samo sa zapda, nego i iz Rusije. Mislim da to nije dobro samo za mene, već da sam pomogla i drugim ljudima. Osećam se slobdnije i srećnije – mislim da je to bio pravi korak. Situacija u svetu jeste teška, ali kad ako ne sad?“, rekla je Kasatkina za WTA.

Kasatkinu su podržale Japanka Naomi Osaka i Amerikanka Kori Gof, obe učesnice WTA turnira u San Hozeu.

Kasatkina je najbolji plasman karijere na WTA listi imala 2018. godine, kada je došla do desete pozicije, a osvojila je četiri WTA titule. Na grend slem turnirima najdalje je dogurala na Rolan Garosu 2022. godine – igrala je polufinale.

ČITAJTE:  Elen Dedženeres: "Stara sam, gej i zla"

Izvor: Sport klub


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.