Karl Lagerfeld sahranjen u Francuskoj


Poznati nemački kreator visoke mode Karl Lagerfeld, koji je preminuo u utorak u Parizu, sahranjen je u Francuskoj u skladu sa njgovim poslednjim željama, preneo je francuski časopis “Closer”.

Kremacija nemačkog stiliste održana je u Nanteru kod Pariza u prisustvu njegove saradnice Viržini Vijar, koja je nasledila njegovo mesto umetničkog direktora luksuzne modne kuće Šanel. Sahrani je prisustvovala i princeza Karolina od Monaka.

Lagerfeld je govorio da ne želi komemoraciju i veliki broj ljudi na svojoj sahrani. Čak je jednom polušaljivo rekao da bi pre “umro” nego da mu se organizuje sahrana kao što je učinjeno rok zvezdi Džoniju Holideju.

Francuski mediji prenose razne intervjue koje je modni kreator, poznat kao savršeni dendi i ekscentrik, davao tokom karijere. Jedna od njih je da će svoje bogatstvo ostaviti onima koji će se brinuti o njegovoj mezimici, kućnom ljubimcu. U pitanju je već svetski poznata bela mačka po imenu Šupet (Choupette) koja je sama u raznim reklama zaradila nekoliko miliona evra.

Lagerfeld je imao prepoznatljiv izgled. Skoro uvek je nosio tamne naočari, kosu uredno vezanu u rep, i elegantna odela, pretežno besprekorna crna odela s belim rolkama ili belim košuljama s visokom kragnom i neobičnom kravatom sa šnalom. Imao je običaj da nosi i kožne rukavice sa otvorenim prstima i prstenjem skoro na visini nokta. Ponekad je držao i elegantni štap.

Bio je umetnički direktor luksuzne modne kuće Šanel od 1983. godine.

Pretpostavlja se da je kreator rođen 10. septembra 1933. u Hamburgu, pošto je Lagerfeld krio tačan datum rođenja i o njegovom privatnom životu se veoma malo zna. U Pariz se preselio 50-ih godina.

Pre Šanela, Lagerfeld je radio u francuskim modnim kućama Žan Patu, Fendi i Kloe. Od 1983. je umetnički direktor za kreacije visoke mode kuće Šanel, a 1984. osnovao i sopstvenu marku.

ČITAJTE:  Poziv koji je uznemirio Brižit Makron

Izvor: N1


Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.