Kamila je došla u Srbiju kako bi promenila pol, ali i život


Kamila je rešila da u Srbiji potraži pomoć i priliku za bolji život.

“Po povratku u Bosnu i Hercegovinu plašila bih se raznoraznih posledica. Tamo mogu biti napadnuta od strane huligana, ne daj Bože silovana, a mogu biti i ubijena“, rekla je Kamila.

Ona je pre pola godine došla iz Bihaća u Banju Koviljaču u želji da u Srbiji promeni pol. Ona živi u Centru za tražioce azila i čeka na operaciju koja će joj omogućiti da bude ono što je trebalo da bude od rođenja – žena!

“Borim se kako moram. Ne dam na sebe“, rekla je ona i dodala da nazad u rodni Bihać kao Kamila ne može, jer tamo ne može da nađe pomoć.

ČITAJTE:  Transrodne plivačice ne mogu da se takmiče sa ženama

“Pokušavala sam. Pružiće mi pomoć samo u tome da me proglase ludom. Dosta je bilo. Ja sam devet puta bila na klinici. Mislim da će mi u Srbiji biti bolje. U Beogradu”, rekla je ona.

Istakla je da je njena učiteljica još u prvom razredu primetila njeno drugačije ponašanje i držanje koje je bilo poput držanja kod devojčica, ali su je zbog toga ismevali drugari u odeljenju. Ima roditelje i mlađeg brata, a stari život ostavila je iza sebe kada je prešla granicu.

“Kada sam roditeljima rekla da želim da promenim pol, dobila sam strašne batine te noći od oca“, rekla je ona.

Do sada je u Srbiji oko 1.500 ljudi izvršilo operaciju promene pola, a od toga njih 400 iz bivših jugoslovenskih republika. Nadamo se da će i Kamila uspeti u tome.

ČITAJTE:  U trijatlonu u Britaniji sad postoje ženska i „otvorena“ kategorija

Pogledajte snimak na: https://www.b92.net/video/zivot.php?yyyy=2019&mm=11&dd=06&nav_id=1613718

Izvor: B92


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.