Jelica Kovačević: Najvažniji stvaralački zadatak za mene je emotivna povezanost sa likom lezbijke


Glumica Jelica Kovačević se proslavila ulogom u filmu “Vir”, a njena uloga u predstavi “Iza zatvorenih vrata” koja na sceni pozorišta “Madlenijanum” oduševljava publiku.

U čuvenom dramskom delu “Iza zatvorenih vrata” Žan Pol Sartra, poznata glumica igra lezbijku i ubicu, a za Kurir otkriva kako se sprema za tu ulogu i iznosi svoj stav o tome kakav je položaj umetnika u Srbiji.

Kako se spremate za ulogu Ines u Sartrovom remek delu “Iza zatvorenih vrata” u Madlenianumu , igrate lezbejku i ubicu?

“Svakoj ulozi se radujem podjednako i moj profesionalni pristup je prema svakoj identičan. Posvećena sam i vojnički nastrojena prema sebi u toku procesa. Ono što je meni najvažnije je da unutur sebe znam da sam uradila dobro posao. Najvažniji stvaralački zadatak za mene je emotivna povezanost sa likom na kom trenutno radim a to je konstantno kopanje po samom sebi”.

ČITAJTE:  "Topli film" premijerno na Beldocsu 22. maja

Koji je vaš stav prema mračnoj strani umetnika u Srbiji?

“Očigledno je da je država prepoznala estradu kao državnu vitalnost i trenutno se u nju ulaže , što apsolutno nije dobro za nas kao naciju. Glumački posao uopšte nije lak, on traži i fizičku i mentalnu snagu, koncentraciju, neprestanu nadogradnju i usavršavanje, prisutnost , konstantnu etiku i odgovornost. A da li smo adekvatno plaćeni, to je tema za sebe, bolje da vam ne pričam.

Za mene je javni posao velika odgovornost na prvom mestu u izražaju. Sramota je nekada bilo opsovati na televiziji a sada je nacija svakodnevni konzument još brutalnijih i ne milih dogadjaja. To me rastužije. Snaćićemo se mi koji radimo svoj posao iz ljubavi, nije zbog nas, već zbog nacije koja je konstantno na 12 megahertza.
Tu smo gde smo, pozitivan stav je moj moto. Ne tražim opravdanja trudim se da gledam svoju viziju i težim ka njoj.”

ČITAJTE:  Dokumentarac „Topli fim“ Dragana Jovićevića premijerno u Solunu

Mislite li da su umetnici prepušteni sami sebi?

Danas je glumac ne samo glumac, već producent , organizator , nosač Samuel, prodavac karata, medija planer i bavi se profitom i product plasmanom …Zanimljivo, zar ne , radujem se svim ovim svojim ulogama i svakodnevno učim i gledam na realnost kao vrstu progresa duše. Kada prihvatiš odgovornost za sebe predivno je.”

Izvor: Kurir


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.