Javno bičevanje homoseksualaca u Indoneziji


Dvojica muškaraca optužena za homoseksualni odnos podvrgnuta su javnom šibanju pred mnoštvom posmatrača u indonezijskoj pokrajini Aćehu u kojoj se primjenjuje šerijatski zakon, u prvom takvom slučaju u toj pobožnoj muslimanskoj regiji.

Dok su izvodili muškarce koji su lica prekrili košuljama na podignutu platformu ispred džamije u pokrajinskome glavnom gradu Banda Aćehu, oko 500 okupljenih ljudi je oduševljeno pljeskalo.Čovek sa kapuljačom, poznat kao ‘algojo’ ili izvršitelj, zatim je počeo da šiba muškarce kojima je dosuđeno svakome po 85 udaraca.Aćeh je jedina indonezijska pokrajina u kojoj se primjenjuje šerijatski zakon kao javno pravo, sa šibanjem kao jednom od kazni.Osim javnog šibanja homoseksualaca, koje je prvo takvo kažnjavanje u Aćehu, u pokrajini javnim šibanjem kažnjavaju se među ostalima i kockari i neudane žene koje imaju seksualne odnose.

Izvor: Nedeljnik

ČITAJTE:  Mesec dana nakon prekida štrajka glađu Andrej Obradović nema informacije o svom slučaju

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

One comment

  1. A gde su im advokati,oni sto ne daju fiskalne racune astonomsko zaradjuju,zive od ljudske muke,tucu koleginice zene,da ih odbrane,da pokazu svetu da su nas napravili pederi,da je to dobro za ljudski rod?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.