Izložba Žan Pola Gotjea pomerena za 28. novembar


Otvaranje evropske premijere izložbe “Ljubav je ljubav: radost venčanja za sve” Žan Pola Gotjea, koje je prvobitno planirano za 21. novembar u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu, biće pomereno na subotu – 28. novembar, saopštili su organizatori.

“U cilju obezbeđivanja sigurnih uslova za rad zaposlenih i posete svih građana, a u okolnostima pogoršane situacije s epidemijom virusa kovid 19, kojim su se zarazila dva spoljna saradnika u organizaciji izložbe, uprava Muzeja odlučila je da testira celokupan kolektiv. Ova preventivna mera za posledicu je imala prekid rada u postavljanju izložbe. Zbog svega navedenog izložba “Ljubav je ljubav…” Žan Pola Gotjea, umesto ovog vikenda – biće otvorena 28. novembra. Posetioci će izložbu moći da pogledaju u malim i vrlo kontrolisanim grupama, budući da se karte prodaju po vremenskim slotovima, kao i uz strogo poštovanje propisanih epidemioloških mera. Unapred se zahvaljujemo publici na razumevanju”, ističe v.d. direktora Muzeja suvremene umetnosti u Beogradu Viktor Kiš.

ČITAJTE:  Autovao se niški glumac Uroš Milojević

Posetioci koji su već obezbedili karte za izložbu putem servisa Ticket.rs, kupljenje ulaznice moći će da zamene za bilo koji drugi termin tokom trajanja izložbe do 14. februara 2021. godine.

Izložba Žan Pola Gotjea “Ljubav je ljubav: radost venčanja za sve”, sa ukupno 38 venčanica visoke mode kreiranih u periodu od 1990. do 2000. godine, nastaje kao finale izložbe Modni svet Žan Pola Gotjea: od trotoara do modne piste koja je u 12 gradova sveta privukla više od dva miliona posetilaca, obarajući rekorde posete modnih izložbi.

Kustosi Natai Bondil i Tijeri Maksim-Lorio, koji je upravo za ovu izložbu dobio Vanguard nagradu, izložbu Modni svet Žan Pola Gotjea otvorili su 2011. godine u Muzeju lepih umetnosti u Montrealu, a potom je izlagana u Muzeju umetnosti Dalas, Muzeju likovne umetnosti San Franciska, u Fondaciji MAPFRE u Madridu, u Kunsthale u Roterdam, u švedskom centru za arhitekturu i dizajn u Stokholmu, u Bruklinskom muzeju, u Barbikan Centru u Londonu, u Nacionalnoj galeriji Viktorije u Melburnu, u Grand Palais-u u Parizu, u Kunsthaleu u Minhenu i u Seulu u Dongdaemun dizajn Plazi.

ČITAJTE:  Gej mladić prekinuo štrajk glađu, nezadovoljan postupanjem policije

Poseban ekskluzivitet beogradske postavke izložbe “Ljubav je ljubav: radost venčanja za sve” je svetska premijera čak osam Gotjeovih venčanica koje ranije nisu bile deo postavke.

Izvor: B92


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.