Izbacivani sa koncerta Dua Lipe zbog gej zastave


Lokalno obezbeđenje koncerta koji je Dua Lipa u sredu održala u Šangaju nasilno je izbacivalo fanove iz različitih razloga, što je izazvalo oštre reakcije na društvenim mrežama.
Snimci koji kruže društvenim mrežama prikazuju obezbeđenje kako divljački izvlači devojku sa mesta na koncertu. Jedan od fanova koji je na koncertu bio sa kćerkom izjavio je za BBC da je obezbeđenje izbacivalo posetioce “čim bi ustali”.

Dodaje da su policajci bili “naoružani do zuba” i “agresivni”, pretivši fanovima da će ih strpati u zatvor. Pretpostavlja se da su neki od fanova izbačeni jer su poneli zastave kojim podržavaju prava LGBT zajednice, što je u Kini zabranjeno.

Dua Lipa je tokom koncerta primetila gužvu i obratila se publici sa scene. “Želim da svi igramo, svi pevamo, da se dobro zabavimo. Volela bih da u ovih poslednjih nekoliko pesama zaista uživamo. Šta kažete na to,” rekla je ona.

Nakon incidenta, pevačica se oglasila na Instagramu, gde je istakla da je užasnuta događajem.

“Ponosna sam i zahvalna što ste se osetili dovoljno hrabrim da iskažete ponos na mom koncertu. Potrebno je dosta hrabrosti za tako nešto. Želim da moja muzikad onosi snagu, nadu i ujedinjene. Zgrožena sam onim što se dogodilo i svim mojim fanovima šaljem ljubav. Želim da se vratim kada bude pravo vreme i vidim prostor pun duginih boja,” napisala je Lipa.

Izvor: Tračara


ČITAJTE:  Trener Liverpula pružio podršku LGBT navijačima

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.