Istraživanje o položavaju LGBT+ osoba na tržištu rada


Prošle godine Centar za istraživanje i razvoj društva IDEAS i Regionalni info centar sproveli su istraživanje o položaju LGBTI+ građana i građanki u Srbiji u kojem je učestvovao veliki broj osoba i koje je ukazalo na značajne izazove sa kojima se LGBTI+ zajednica susreće u smislu izloženosti nasilju i diskriminaciji. Isto tako, ukazalo je i na pretežno negativnu percepciju učinka nevladinih organizacija i države u smislu unapređenja položaja LGBTI+ građana i građanka.

Ove godine sprovodi se novo istraživanje kojim se želi omogućiti LGBTI+ građanima i građankama da iskažu svoja iskustva u društvu u kojem žive, izazove sa kojima se suočavaju, ali i da navedu svoja očekivanja od države i nevladinih organizacija.

Kako je uključenost u tržište rada i mogućnost adekvatne zarade na osnovu rada osnov za dostojanstven život, u istraživanje ove godine uključena su pitanja koja se odnose na izazove i iskustva u radu. Izuzetno je važno da se saznaju vaša iskustva i doprinese rešavanju problema u ovoj oblasti od kojih zavisi egzistencija i kvalitet života svih građana i građanki Srbije.

Za popunjavanje upitnika potrebno je ne više od 8 minuta vašeg vremena.

Ukoliko smatrate da ste izloženi zlostavljanju na radu ili diskriminaciji na radu i u vezi sa radom, možete nam se obratiti za pomoć i podršku u smislu pravnog savetovanja na mail: pravnosavetovanje@ideje.rs

Učešće u istraživanju je anonimno, a vaši odgovori će biti korišćeni isključivo u svrhu obrade i predstavljanja rezultata istraživanja.

Istraživanje:

https://www.surveymonkey.com/r/FL5BW2X


ČITAJTE:  Bojana Maljević: Episkop Irinej bolje da ućuti

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.