Istraga je potvrdila da Omar Matin nije gej, a gej klub nije bio njegova prvobitna meta napada

Na suđenju Nur Zahi Salman, udovici Omara Matina, utvrđeno je da su priče o njegovoj homoseksualnosti lažne.

Omar Matin je pre dve godine naoružan upao u gej klub „Puls“ u Orlandu i u nasumičnoj pucnjavi ubio 49, a ranio 53 ljudi. Nakon toga je izvršio samoubistvo.

Tokom kasnije istrage nije pronađen nijedan dokaz koji upućuje da je Martin Omar bio gej. Takođe je utvrđeno da je slučajnost to što je za svoj napad odabrao baš LGBT noćni klub jer je pucnjava očito bila odgovor na američku spoljnu politiku.

Prema teorijama koje su se javile ubrzo nakon masakra Omar Matin je bio gej koji je imao profil na Grindru i koji je i ranije posećivao gej klub. Njegova prva supruga je tvrdila da je Matin bio gej i da ga je otac ismevao zbog toga.

U svakom slučaju, istražitelji nisu pronašli dokaze da je na Matinovom telefonu ikada bio instaliran Grindr. Nasuprot tome, oni su pronašli dokaze da je bio u ljubavnim vezama sa dve žene kao i da je pretraživao pornografiju koja je uključivala starije žene. Matin je na internetu opsesivno tražio informacije o ISIS-u, a ni jednom nije tražio bilo šta što ima bilo kakve veze sa LGBT tematikom.

Istražitelji su utvrdili da Matin nikada ranije nije posećivao „Puls“ kao i da je to što je ušao baš u gej klub obična slučajnost. Utvrdili su da je njegova prvobitna meta bio Diznijev šoping centar, ali je zbog njihovog obezbeđenja izabrao drugu lokaciju.

Sat vremena pre nego što je krenuo u akciju Matin je guglao „noćni klubovi u Orlandu“, a da u pretragama nije koristio reči kao što su „gej“ ili „LGBT“.

Izvor: MetroWeekly

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.