Intervjui sa Stevanom Filipovićem i Bojanom Stamenov u novom broju Optimist magazina


Pred vama je aprilski broj Optimist magazina, najtiražnijeg gej magazina u Srbiji. Na 64 strane donosi vam intervjue sa Stevanom Filipović koji govori o mjuziklu Pored mene i novom filmu Pored nas, Bojanom Stamenov koja govori o iskustvima sa Evrovizije i nastupima po gej paradama, Anđelom Čeh iz Udruženja “Egal” o Drop-in centru za LGBT populaciju koji je nedavno otvoren u Beogradu, dreg kraljica Lilly Cafe, Markizom de Sadom, Dekadencom i Johanom Helmut Kol iz kabarea Efemerne konfesije i Tijanom Stojković.

Tema broja je LGBT roditeljstvo. Tamara Skrozza u svojoj rubrici “Skrozza na skroz” se bavila temom “premijerkinog deteta” u tekstu “Sin Igor, mama Milica i sustanarka Ana” gde polemiše o licemerju domaće javnosti i same premijerke koja po zakonima Republike Srbije nema apsolutno nikakva roditeljska prava! Marjana M. Stevanović nam donosi vesti sa Lezbejske nedelje koja je održana u Beogradu, gde se na jednoj tribini govorilo i o roditeljstvu, dok nas Petar Paunović informiše o poznatim gej roditeljima.

ČITAJTE:  Psihološkinja Jelena Zulević o nebinarnim osobama

Igor Maksimović piše o seksualnoj revoluciji u Rusiji i progresivnim stavovima vezanih za seksualnost koji su nažalost ugušeni, dok Bogdan Petrović piše o večnoj gej temi, veličini penisa.

Kada su u pitanju kultura i umetnost, Optimist donosi prikaze knjiga “Život u senci”, “Neživoti i isključenja” i “Provalija”, kritiku predstave “Natan Mudri”, serije “Now Apocalypse” i još mnogo, mnogo toga.

Ceo broj dostupan je na adresi: https://www.optimist.rs/optimist-47-april-2019/


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.