Igra The Sims sada ima i transrodne likove


Kreatori The Sims naslova su objavili da su dodate transrodne opcije za prilagođavanje pola u igri.

Video igra je dobila gomilu besplatnih ažuriranja kako bi osigurala da svaki igrač širom sveta može da napravi simulaciju zasnovanu na ljudima iz stvarnog sveta.

“Stiglo je ažuriranje osnovne igre s novim sadržajem, uključujući medicinska pomagala, veziva i odeću za oblikovanje tela, prekidač za svetlo i ispravke dosadašnjih grešaka”, objavili su na Instagramu.

Naime, novo ažuriranje igre omogućuje da svom Simu date ožiljke od operacije, i to one koje trans muškarci imaju kad urade mastektomiju. Od medicinskih pomagala, dodati su slušni aparati i merači glukoze, koji dolaze u raznim bojama.

ČITAJTE:  Transrodna plivačica iz SAD ne može na Olimpijske igre

Obožavatelji igre su ovu vest dočekali s oduševljenjem. U komentarima ispod objave na zvaničnoj Instagram stranici The Simsa nižu se pohvale.

“O moj Bože, hvala vam”; “Kao neko ko ima ožiljke veoma sam srećan što sada mogu da ih stavim i na svoje Simse”; “Kao nebinarna osoba, koja igra ovu igricu već 14 godina, ovo mi jako znači i osećam se viđeno”; “Prosula sam kafu kada sam videla ovo”: “Sada ću ponovno bez prestanka igrati Simse”, neki su od komentara.

Izvor: B92


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.