Homofobi vrebaju na Grindru


Na društvenim mrežama pojavio se apel da se na aplikaciji za upoznavanje “Grinder” pojavila grupa nasilnika sa lažnim profilima koji uspostavljaju kontakt sa korisnicima te mreže koji se izjašnjavaju kao pripadnici LGBT zajednice, potom sa njima ugovaraju viđanje i upoznavanje, a kada ih susretnu, brutalno ih napadaju. Naime, nekoliko pripadnika LGBT populacije je dosad napadnuto, a zasad nije poznato da li su slučajevi prijavljeni policiji.

„Pazite se jer se na Grinderu pojavila grupa idiota koji prave lažne profile i namame lika i prebiju ga. Drugara mog su u petak na subotu namamili kod Cvetka. Njih trojica, plus palica. Dečko je sa polomljenom glavom i rukom“, napisao je jedan korisnik na društvenim mrežama.

ČITAJTE:  “Srpsko nacionalno biće i druge priče” u knjižarama

Prema dosadašnjim informacijama, bilo je čak nekoliko napada na pripadnike LGBT populacije. Uglavnom je reč o istom principu, najpre pomenuti nasilnici ulaze u komunikaciju sa korisnicima te mreže, a potom ugovaraju sastanak. Neretko na tom sastanku pomenutu osobu sačeka nekoliko nasilnika, koji fizički nasrnu na nju.

Prema informacijama korisnika društvenih mreža, napadi su se dosad dešavali na Vračaru, odnosno Cvetnom trgu, a dve osobe su iste prijavile policiji.

Zbog napada apelovali su iz zajednice „Loud & Queer“ i pozvali na pojačanu opreznost.

Portal Nova.rs uputio je pitanja policiji kako bismo proverili da li su pomenuti slučajevi prijavljeni i da li se po njima postupa.

Do objavljivanja teksta nismo dobili odgovor.

ČITAJTE:  Na listi RFZO pet novih lekova za lečenje HIV-a

Izvor: Nova.rs


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.