Hale Beri odustala od uloge transrodnog muškarca

Američka glumica Hale Beri odustala je od uloge u novom filmu, u kojem je trebala da igra transrodnog muškarca i zbog svoje odluke se javno izvinila.

Opisala je ovu potencijalnu ulogu kao “lik u kojem je žena trans-lik, odnosno da je žena koja je prešla u muškarca”, nastavivši da objašnjava kako je ona rođena kao neko ko apsolutno podržava ženski rod, te da joj je to neprihvatljivo.

“Kada reditelji za uloge transrodnih ljudi na audiciji traže obične glumce, to ostavlja pogrešan utisak na publiku, a automatski i uništava priliku za karijeru nekog trans-glumca”, navela je u lajv uključenju Hale Beri na svom Instagram profilu.

Njene reči su odmah postale viralne, što je dovelo do toga da Beri otkaže ulogu u filmu. Slično se desilo i Skarlet Johanson, koja se prošle godine takođe povukla sa uloge trans-muškarca.

Hale je poslušala razne kritike pre nego što je donela odluku i svoje izvinjenje je objavila na Tviteru, navodeći kako više apsolutno ne razmišlja o prihvatanju uloge.

“Kao neko ko je potpuno na strani žena, sada shvatam da nije trebalo da razmišljam uopšte o ovoj ulozi”, napisala je Beri, koja se već pripremala za film, ali nije zvanično potpisala ugovor.

Izvor: Nova.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.