Govor Milana Marića o nasilju nad ženama i LGBT populaciji


Glumac Milan Marić, ovogodišnji voditelj Pesme za Evroviziju ’23 na RTS, održao je govor tokom prenosa uživo, osudivši porast nasilja nad ženama i LGBT populacijom u Srbiji.

Nakon što su prethodnih dana objavljene vesti da je su od početka godine u Srbiji dve žene stradale od femicida, a da je jedan gej mladić izboden nožem u parku Manjež u centru Beograda, Milan Marić održao je govor na Javnom servisu snažno osudivši nasilje nad onima koji su drugačiji.

„Svedoci smo svakodnevnog nasilja, kako u svetu tako i kod nas. Verbalno, psihičko, fizičko nasilje nad ženama, nad decom, nad starcima, nad LGBT populacijom, nad svima koji su drugačiji. Na ovu temu ne smemo zatvarati oči jer se nasilje našom tišinom hrani, i kada se događa nekom drugom i negde daleko, pitanje je dana kada će doći na naša vrata. Danas smo potrebni jedni drugima, da se borimo za dobro u nama, da razumemo jedni druge, da praštamo jedni drugima, da volimo jedni druge, da prepoznajemo ljudskost i poštujemo različitost. Nikada se ne zna koje će seme bačeno u zemlju izrasti u najlepši cvet. Zato budimo blagi jedni prema drugima, a žestoki u osudi nasilja. Živela ljubav“, rekao je Milan Marić uživo u programu RTS.

ČITAJTE:  Emi nagrade: Dreg kraljica je ukrala šou

Marić, trenutno najpopularniji mladi glumac u Srbiji, i ranije se isticao zbog svojih društvenih stavova. Svoj profil na Tviteru često koristi kako bi skrenuo pažnju na aktuelne probleme u Srbiji i regionu, a i ranije se isticao kao neko ko se bori protiv nasilja nad ženama, protiv seksualnog zlostavljanja žena, ali i kao neko ko podržava prava i borbu LGBT populacije za jednakost.

Izvor: Nova.rs


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.